Kārdinājumā cept riekstiņus, mani pavedināja Rudu. Jāatzīst, ka ilgi nebiju tos cepusi, tikai šad un tad pirkusi veikalā. Bet tas jau nav tas pats…Tā kā nevarēju atrsat sākotnējo riekstiņu recepti, izmēģināju jaunu. Lai gan no sākuma šaubījos par iznākumu, puse riekstiņu tika apēsti vēl silti. Tā kā izdevās!
Sastāvdaļas:
1. 200 g mīksta sviesta
2. 3 glāzes miltu
3. 2 olu dzeltenumi
4. glāze cukura
5. šķipsiņa sāls
6. tējkarote vaniļas cukura
7.pildījumam- vārīts kondensētais piens
8. sviests- formiņu ieziešanai
Mīkstajam sviestam pievino olu dzeltenumus, sāli, cukuru un vanilīna cukuru. Visu saputo.
Pamazām pievieno miltus. Maisa.
Es no mīklas izveidoju 4 bumbiņas un 30 minūtes noliku ledusskapī. Lai gan mīkla sākotnēji šķiet drupena, iznākums ir ļoti labs.
Formītes ieziežam pavisam nedaudz ar sviestu. Pildam ar mīklu, apstājot iedobītes pildījumam. Cepam 180 grādos līdz riekstiņi kļūst zeltaini brūni.
Izņemam no formītēm un pildam ar krēmu. Riekstiņos var likt arī kādu dzērvenīti, sukādi vai riekstiņu.
Re cik vienkārši! Lai garšo !
ņam! vēlviens must have 🙂
Noteikti izmēģināšu! Paldies par receptēm! 😉