Sviests ar dažādām garšvielām ir lieliska piedeva brokastu maizītēm, kā arī tas lieliski papildina citus ēdienus. Piemēram, kartupeļu biezputru un grillētu gaļu. Un jā, tas garšo pēc pavasara svaiguma.
Sastāvdāļas:
1. 200 g sviesta
2. buntīte pētersīļi un dilles
3. 2 daiviņas ķiploka
4. ja vēlaties, lai sviests būtu vieglāk smērējams, tad tam var pievienot arī divas ēdamkarotes labas kvalitātes olīveļļu
Sviestu silda ūdens peldē, līdz tas kļuvis krēmīgi mīksts un to iespējams apmaisīt ar karoti. Pievienojam sasmalcinātus garšaugus, saspiestu ķiploka daiviņu. (Ja gribat, lai sviests būtu viegli smērējams arī atdzisis, tad šajā brīdī jāiemaisa arī divas ēdamkarotes olīveļļas, tad sviestu var pildīt kādā trauciņā)
Tad masu liek uz pārtikas plēvi. Un ar plēves palīdzību veido desiņu.
Tālāk to liek ledusskapī sastingt. Kad sviests nedaudz sastindzis, tam ir iespējams nedaudz mainīt formu, piemēram, varam desiņu veidot nedaudz kantainu.
Kad sviests kļuvis pavisam ciets, plēvīti attin un sviestu sagriež gabaliņos, kurus pasniedz uz neliela šķīvīša.
Labu apetīti!