Šādi plācenīši ir gardi gan silti, kad tiko nākuši no pannas, gan patīkami vēsi. Tos var ēst gan ar skābo krējumu un cukuru, putukrējumu, gan vaniļas mērci, jogurtu, ar saldējumu un augļiem, taču mans favorīts ir un paliek viegli skābenā un atsvaidzinošā zemeņu mērcīte. Un pilnīgai laimei pavisam nedaudz pūdercukura..
Sastāvdaļas:
1. 200g biezpiena
2. 1. ola
3. 4 ēdamkarotes cukura
4. šķipsniņa sāls
5. milti (atkarībā no biezpiena, vidēji trešdaļa vai puse glāzes)
6. trešdaļa glāzes skāba krējuma
7. vaniļas cukurs
Zemeņu mērcei- saldētas vai svaigas ogas, cukurs.Bļodā sajauc biezpienu,cukuru, krējumu, olu un vaniļas cukuru.
Pievieno miltus. To daudzums atkarīgs no biezpiena mitruma, taču es lietoju pusglāzi miltu. Pieliekot vairāk, plācenīši būs cietāki. Ja rodas situācija, ka biezpiens ir ļoti sūkalains, tam var pievienot arī kādu ēdamkaroti kartupeļu miltus.
Cepam plācenīšus zeltaini brūnus.
Sagatavojam piedevas. Ja dodat priekšroku zemeņu mērcītei, tāpat kā es, tad tās ir jāsablenderē ar cukuru, pēc gaumes.
Labu apetīti!