Es tāpat kā daudzas jaunās māmmiņas meklēju jaunas, veselīgas un pats galvenais gardas receptes saviem mazajiem gardēžiem. Tādēļ vēlējos pastāstīt par mūsu mājās iecienītu saldo putriņu, kuru bērniņam var pasniegt no 7 mēnešu vecuma, bet lielākiem bērniem sausiņu vietā var pievienot arī speciālos bērnu biskvītiņus. Tās sastāvā ir ābols, kuru speciālisti vērtē kā augli ar zemu alerģijas risku, kā arī speciālie bērnu sausiņi. Tas ir gards launags vai otrās brokastis, kuras noteikti garšos arī mammai.
Sastāvdaļas:
1. ābols
2. 3 speciālie bērnu grauzdiņi (no 6 mēnešu vecuma)
Ābolu rūpīgi nomazgā, un ietin pārtikas follijā, liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 25 minūtes 180-190 grādos. Trauciņā sadrupini bērna mazos sausiņus, un kad ābols nedaudz padzisis, ar karotīti nolobi tā mizu, izņem serdi. Mīkstumu pievieno grauzdiņiem. Ļauj lai minūtes divas sausiņi kļūtu mīkstāki, tad visu sablenderē smalkā putriņā atkarībā no bērna vecuma. Gardums gatavs!
Atceries! Uzsākot jauna produkta lietošanu zīdaiņa uzturā, esi piesardzīga, sāc ar mazām porcijām!
Vienkārši un noteikti garšīgi. 🙂 Mūsu mīļākais kārums ir pāris ēdamkarotes biezpiena + banāns + kāds cits auglis vai svaigas ogas. Visu sablenderē. Ja šķiet mazliet par sausu, pieblenderēju mazliet sulas.