Aizvien biežāk presē un masu mēdijos varam dzirdēt par augu tauku kaitīgumu, un šī viela ir arī pamatā veikalos nopērkamajam saldējumam. Tādēļ izmantojot zemeņu sezonu, ķēros pie mājas saldējuma pagatavošanas. Un izrādās nemaz nav grūti, pat ja mājās nav saldējuma mašīnas. Bet rezultāts..mmm..salds, krēmīgs un svaigs (kalorijas skaitīt nav vērts)…Perfekts saldējums..Sastāvdaļas:
1.500 ml saldā krējums
2. 5 olu dzemtenumi
3. 500g zemeņu
4. 4 ēdamkarotes cukura
Saldajam krējumam pievieno 3 ēdamkarotes cukura un visu saputo ar mikseri, līdz saldais krējums stingrs un gaisīgs. tikai nesakuliet sviestā 🙂
Olu dzeltenumiem pievieno atlikušo cukuru un ar karoti rūpīgi maisa amēram 3- 4 minūtes.
Zemenēm atdalam zaļās lapiņas un visu sablenderējam, līdz veidojas viendabīga masa.
Tad visas trīs masas-olu, saldā krējuma, un zemeņu- sajaucam lēni iecilājot. Liekam lēzenā traukā saldētavā. (Tiem, kam ir var izmantot saldējamo mašīnu). Masa ir ik pēc 20-30 minūtēm jāapmaisa ar dakšiņu vai slotiņu nedaudz uzputojot. Rūpīgi apmaisam arī trauka maliņas. Tas jādara lai neveidotos ledus kristāli un saldējums būtu krēmīgs. Tas ir pilnībā gatavs pēc2,5- 3 stundām.
Un tad var sākties lielā lutināšana!Izmēģināji recepti? Garšoja? Uzraksti komentāru!
mmmm