Tā kā esmu uzsākusi saldējumu gatavošanu mājās, vēlējos izmēģināt arī pagatavot šokolādes saldējumu. Tas tapa pēc pamatreceptes, kuru var lasīt gan Ievas virtuvē, gan dažādos interneta blogos. Tajā tiek lietots gan piens, gan saldais krējums. Rezultāts ir gards, taču saldējums nav tik krēmīgs un maigs kā zemeņu saldējumam, kura sastāvā lietosts tikai saldais krējums. Saldējuma pagatavošanai un sasaldēšanai būs nepieciešams apmēram 3,5 stundu ilgs laiks. Sastāvdaļas:
1. 500ml piens
2.250ml saldais krējums
3. 6 olu dzeltenumi
4. 150 g cukura
5. 60 g šokolādes
6. 9 tējkarotes kakaoOlu dzeltenumus sajauc ar apmēram 100 g cukura un cītīgi samaisa, apmēram 4 minūtes. Tad katliņā lej pienu, uzliekam sildīties uz pavisam nelielas uguns. Un lēnā strūkliņā, nepārtraukti maisot pienā iejaucam olu dzeltenumus. Turpinam maisīt. Masa šādi jākarsē apmēram 5 -7 minūtes.
Tad to liekam atdzesēties. Pa to laiku lejam traukā saldo krējumu ar atlikušo cukuru un visu saputojam, līdz putukrējuma konsistencei.
Tad izkausējam šokolādi. Kad tā izkususi pievienojam kakao, nedaudz ļaujam atdzist (minūtes 3) un tad savienojam kopā visas trīs masas- olu, putukrējumu un šokolādes. To dara lēni iecilājot ar putojamo slotiņu.
Iegūto masu liekam lēzenā trauciņā un liekam saldētavā vai saldējuma mašīnā. Ja saldējumu pagatavojat saldētavā (kā to daru es) tas būs ik pēc 30-40 minutēm jāapmaisa. Tas jādara, lai neveidotos lieli ledus kristāli un saldējums būtu krēmīgs.
Saldējumu var pasniegt ar vaniļas mērci vai svaigām meža ogām.