Šī zupa pagatavojama vien nieka 15 minūtēs, taču garša ir nepārspējama. To īpaši iecienījis mans mazais dēliņš. Tās gatavošanai es izmantoju konservētus, mizotus tomātus savā sulā, taču vasarā var lietot arī svaigus pašmāju tomātus, kuriem jānovelk āda. Sastāvdaļas 2 lielām porcijām:
1. 400 grami mizoti tomātu savā sulā
2.četras ēdamkarotes salda krējuma
3. divas svaigā siera bumbiņas ar ķiplokiem (tā sauktās sniega bumbas) vai aptuveni divas ēdamkarotes mīksta fetas siera
4. puse maza sīpola, daiviņa ķiploka
5. nedaudz sviesta, sāls, piparu, raudene-origāno
Katliņā kurā gatavosim zupu liekam nelielu gabaliņu sviesta, pievienojam sagrieztu sīpolu, ķiploka daiviņu (gabalu lielumam nav nozīmes) un aptuveni ceturtdaļu tējkarotes ar raudeni. Sautējam maisot līdz sīpoli kļūst zeltaini causpīdīgi. Pievieno tomātus. Ļaujam zupai uzvārīties aptuveni 3-4 minūtes vidējā karstumā. Pievienojam saldo krējumu, sieru, sāli un piparus. Sablenderē ar rokas blenderi. Uz ļoti lēnas uguns vāra vēl 3-4 minūtes.
Gatavs!