Tomātu zupa

DSC_5840 Šī zupa pagatavojama vien nieka 15 minūtēs, taču garša ir nepārspējama. To īpaši iecienījis mans mazais dēliņš. Tās gatavošanai es izmantoju konservētus, mizotus tomātus savā sulā, taču vasarā var lietot arī svaigus pašmāju tomātus, kuriem jānovelk āda. Sastāvdaļas 2 lielām porcijām:

1. 400 grami mizoti tomātu savā sulā

2.četras ēdamkarotes salda krējuma

3. divas svaigā siera bumbiņas ar ķiplokiem (tā sauktās sniega bumbas) vai aptuveni divas ēdamkarotes mīksta fetas siera

4. puse maza sīpola, daiviņa ķiploka

5. nedaudz sviesta, sāls, piparu, raudene-origāno

DSC_5839

Katliņā kurā gatavosim zupu liekam nelielu gabaliņu sviesta, pievienojam sagrieztu sīpolu, ķiploka daiviņu (gabalu lielumam nav nozīmes) un aptuveni ceturtdaļu tējkarotes ar raudeni. Sautējam maisot līdz sīpoli kļūst zeltaini causpīdīgi. Pievieno tomātus. Ļaujam zupai uzvārīties aptuveni 3-4 minūtes vidējā karstumā. Pievienojam saldo krējumu, sieru, sāli un piparus. Sablenderē ar rokas blenderi. Uz ļoti lēnas uguns vāra vēl 3-4 minūtes.

Gatavs!

 

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s