Īru maize tiek gatavota neizmantojot raugu, tā vietā tiek lietotas paniņas. Turklāt nav nepieciešams ilgs raudzēšanas laiks. Orģinālajā receptē maize nav salda, taču es izveidoju saldo versiju, maizi papildinot ar rozīnēm un aprikozēm. Tai ir viegla un poraina struktūra.Sastāvdaļas:
1.400 ml paniņas
2.450 grami miltu+ nedaudz mīklas apkaisīšanai
3.naža gals sāls
4.1 tējkarote sodas
5. 1 ēdamkarote cukura
6.110 grami rozīņu
7.aptuveni 10 aprikozes
8. citrona miziņa
Izmērcējam rozīnes- varat to darīt ūdenī, apelsīnu sulā vai rumā. Saslamcinam aprikozes. Bļodā ieberam miltus, sāli, sodu, cukuru, citrona miziņu un žāvētos augļus. Pievieno paniņas un ar rokām viegli mīklu sajauc. Tai jābūt vieglai, nedaudz šķidrai, ne cietai.
Ar miltainām rokām izveido kukulīti uz pannas. Liek cepties 25 minūtes 200 grādu temperatūrā, līdz maize kļūvusi zeltaini brūna.
Lai labi garšo!
Appreciate your bblog post