Saldā īru sodas maize

DSC_5900 Īru maize tiek gatavota neizmantojot raugu, tā vietā tiek lietotas paniņas. Turklāt nav nepieciešams ilgs raudzēšanas laiks. Orģinālajā receptē maize nav salda, taču es izveidoju saldo versiju, maizi papildinot ar rozīnēm un aprikozēm. Tai ir viegla un poraina struktūra.Sastāvdaļas:

1.400 ml paniņas

2.450 grami miltu+ nedaudz mīklas apkaisīšanai

3.naža gals sāls

4.1 tējkarote sodas

5. 1 ēdamkarote cukura

6.110 grami rozīņu

7.aptuveni 10 aprikozes

8. citrona miziņa

DSC_5893Izmērcējam rozīnes- varat to darīt ūdenī, apelsīnu sulā vai rumā. Saslamcinam aprikozes. Bļodā ieberam miltus, sāli, sodu, cukuru, citrona miziņu un žāvētos augļus. Pievieno paniņas un ar rokām viegli mīklu sajauc. Tai jābūt vieglai, nedaudz šķidrai, ne cietai. DSC_5895Ar miltainām rokām izveido kukulīti uz pannas. Liek cepties 25 minūtes 200 grādu temperatūrā, līdz maize kļūvusi zeltaini brūna.DSC_5898Lai labi garšo!  

One Comment Add yours

  1. Dakota saka:

    Appreciate your bblog post

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s