Esmu liela mājās ceptas maizes piekritēja, tādēļ izmēģinu pēc iespējas dažādākas receptes. Iepriekš publicēju savas iecienītās fokačas un brioša receptes. Šīs maizītes izveidoju ar caurumiņiem vidū, taču varat veidot arī pilnīgi apaļas bulciņas un pildīt ar iecienītajām sastāvdaļām. Savu dēlu šādi palutinu ar pašas ceptiem burgerīšiem.Sastāvdaļas 9-10 maizītēm:
1.ola
2.glāze piena
3.tējkarote sāls
4.3 ēdamkarotes mīksta sviesta
5.2 tējkarotes cukurs
6.1 tējkarote sausā rauga
7.400 grami miltu (+neliela rezervīte virsmu un roku apkaisīšanai)
8. dažādas sēkliņas- saules puķu, magones, ķimenes, sezama, ķirbju.
Bļodā ieberam miltus, izveidojam bedrīti, kurā iekaisam sauso raugu, sauso raugu, sāli, cukuru. Uzsildam pienu līdz tas ir patīkami silts (ieliekot pirkstu, tas nešķiet ne par aukstu, ne karstu), pievienojam miltiem. Visu samaisa. Pievieno olu, sviestu, mīklu mīca līdz tā kļūst elastīga un nelīp pie rokām.
Mīklu raudzē apmēram 1,5 stundu līdz tā dubultojusi apjomu.
No mīklas veido garu desu, ko sagriež 9-10 vienādās daļās. Tālāk veido vai nu mazas apaļas bulciņas vai desiņas, kuras savieno izveidojot šādus aplīšus. Mīklai vajadzētu būt elastīgai, viegli padoties veidošanai. 15 minūtes ļauj mīklai nedaudz atkārtoti uzrūgt.
Apsmērējam ar sakultu olu.
Apberam ar sēkliņām. Maizītēm ar ķirbju sēkliņām un ķimenēm uzkaisam papildus sāli- pavisam nedaudz!
Cepam 180 grādu temperatūrā vidēji 15 -20 minūtes līdz tās kļuvušas zeltainas.
Labu apetīti lieliem un maziem ēdājiem!