Brokastu maizītes ar sēkliņām

DSC_6027 Esmu liela mājās ceptas maizes piekritēja, tādēļ izmēģinu pēc iespējas dažādākas receptes. Iepriekš publicēju savas iecienītās fokačas un brioša receptes. Šīs maizītes izveidoju ar caurumiņiem vidū, taču varat veidot arī pilnīgi apaļas bulciņas un pildīt ar iecienītajām sastāvdaļām. Savu dēlu šādi palutinu ar pašas ceptiem burgerīšiem.Sastāvdaļas 9-10 maizītēm:

1.ola

2.glāze piena

3.tējkarote sāls

4.3 ēdamkarotes mīksta sviesta

5.2 tējkarotes cukurs

6.1 tējkarote sausā rauga

7.400 grami miltu (+neliela rezervīte virsmu un roku apkaisīšanai)

8. dažādas sēkliņas- saules puķu, magones, ķimenes, sezama, ķirbju.

DSC_6010Bļodā ieberam miltus, izveidojam bedrīti, kurā iekaisam sauso raugu, sauso raugu, sāli, cukuru. Uzsildam pienu līdz tas ir patīkami silts (ieliekot pirkstu, tas nešķiet ne par aukstu, ne karstu), pievienojam miltiem. Visu samaisa. Pievieno olu, sviestu, mīklu mīca līdz tā kļūst elastīga un nelīp pie rokām. DSC_6012Mīklu raudzē apmēram 1,5 stundu līdz tā dubultojusi apjomu.DSC_6014No mīklas veido garu desu, ko sagriež 9-10 vienādās daļās. Tālāk veido vai nu mazas apaļas bulciņas vai desiņas, kuras savieno izveidojot šādus aplīšus. Mīklai vajadzētu būt elastīgai, viegli padoties veidošanai. 15 minūtes ļauj mīklai nedaudz atkārtoti uzrūgt.DSC_6017Apsmērējam ar sakultu olu.DSC_6020Apberam ar sēkliņām. Maizītēm ar ķirbju sēkliņām un ķimenēm uzkaisam papildus sāli- pavisam nedaudz!DSC_6027Cepam 180 grādu temperatūrā vidēji 15 -20 minūtes līdz tās kļuvušas zeltainas.DSC_6029Labu apetīti lieliem un maziem ēdājiem!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s