Cūkgaļas cepetis ar kāpostiem

Cūkgaļas cepetis Šis cūkgaļas cepetis tiek gatavots kopā ar kāpostu un ābolu piedevu, kas sniedz gaļai maigu garšu, turklāt tā ir pasniedzama salātu vietā.Nepieciešams:

1.1-1,5 kg cūkgaļa ar ādiņu

2.viens vidēji liels ābols

3.divi nelieli sīpoli

4.divas daiviņas ķiploka

5.aptuveni 300 grami svaigi kāposti

6.naža gals kanēlis, sāls, pipari, sinepes

DSC_5867Sīpolus pārgriež uz pusēm, tad šķēlītēs. Sacep pannā zeltaini grūnus, liek traukā, kur tiks cepts cepetis.

DSC_5874Ābolus sagriež kubiņos, kāpostu strēmelītēs, liek cepšanas traukā, pievieno ķiploku un šķipsniņu kanēļa. Visu rūpīgi izmaisa un pārlej ar 500-700 ml ūdens. DSC_5875Gaļas ādiņas daļu viegli ar naža galu iegriež tā, lai vedotos restīte. Tad gaļu rūpīgi ierīvē ar sāli, neaizmirstot ādu. Tad gaļu ierīvē ar sinepēm-aptuveni divām tējkarotēm. Visu apkaisa ar pipariem. Sakarsē pannnu un gaļu no visām pusēm ātri apbrūnina, tad pārceļ uz cepamo trauku, kur ievietoti dārzeņi.

DSC_5891Cepam aptuveni 1 stundu 180 grādu karstumā. Pēc gaļas cepšanas tai jāļauj 15 minūtes siltumā atpūsties.DSC_5886Lai labi garšo!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s