Šis cūkgaļas cepetis tiek gatavots kopā ar kāpostu un ābolu piedevu, kas sniedz gaļai maigu garšu, turklāt tā ir pasniedzama salātu vietā.Nepieciešams:
1.1-1,5 kg cūkgaļa ar ādiņu
2.viens vidēji liels ābols
3.divi nelieli sīpoli
4.divas daiviņas ķiploka
5.aptuveni 300 grami svaigi kāposti
6.naža gals kanēlis, sāls, pipari, sinepes
Sīpolus pārgriež uz pusēm, tad šķēlītēs. Sacep pannā zeltaini grūnus, liek traukā, kur tiks cepts cepetis.
Ābolus sagriež kubiņos, kāpostu strēmelītēs, liek cepšanas traukā, pievieno ķiploku un šķipsniņu kanēļa. Visu rūpīgi izmaisa un pārlej ar 500-700 ml ūdens.
Gaļas ādiņas daļu viegli ar naža galu iegriež tā, lai vedotos restīte. Tad gaļu rūpīgi ierīvē ar sāli, neaizmirstot ādu. Tad gaļu ierīvē ar sinepēm-aptuveni divām tējkarotēm. Visu apkaisa ar pipariem. Sakarsē pannnu un gaļu no visām pusēm ātri apbrūnina, tad pārceļ uz cepamo trauku, kur ievietoti dārzeņi.
Cepam aptuveni 1 stundu 180 grādu karstumā. Pēc gaļas cepšanas tai jāļauj 15 minūtes siltumā atpūsties.
Lai labi garšo!