Brieža gaļas tartars

Brieža gaļas tartars..Kad ledusskapī nekā nav, izņemat brieža gaļas fileju jeb tā saukto “šāvēja gabalu”…Jokus pie malas. Brieža gaļa mūsu mājās ir bieži lietots produkts, tādēļ cenšamies izmēģināt aizvien jaunas receptes- šoreiz tartrs manā gaumē (bez tradicionālās paipalu oliņas).

Sastāvdaļas 2 porcijām:

1.aptuveni 100-150 grami brieža filejas

2. ceturtā daļa no liela sarkanā sīpola

3. viena maza ķiploka daiviņa

4.1 tējkarote franču sinepes

5. 1 tējkarote laba konjaka

6. kapātas dillītes

svaigi malti melnie pipari, sāls, sviests

DSC_5809Sagatavojam brieža gaļas fileju- notīrot pilnīgi visas plēves vai cīpslas. Gaļu sagriež un sakapā. Smalki sagriež sīpolu un apcep nelielā sviesta daudzumā līdz tie kļuvuši caurspīdīgi, tad atdzesē. Ķiploku smalki sakapā. DSC_5816Visu sajaucam kopā- konjaku, piparus sāli, tad sīpolus un ķiplokus, iemaisa sinepes, nedaudz kapātas dilles. Formē metāla gredzenā un ļauj vismaz 2 stundas atdzist un savilkties garšām. Pasniedz ar grauzdētu baltamaizi, paipalu oliņu (pēc vēlmēm) un kapātām dillītēm.

Labu apetīti!

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Ogre saka:

    Fantastiska recepte! Vīrs sajūsmā 😊

    1. Paldies, par komentāru! Ļoti priecājos, ka garšoja?

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s