..Kad ledusskapī nekā nav, izņemat brieža gaļas fileju jeb tā saukto “šāvēja gabalu”…Jokus pie malas. Brieža gaļa mūsu mājās ir bieži lietots produkts, tādēļ cenšamies izmēģināt aizvien jaunas receptes- šoreiz tartrs manā gaumē (bez tradicionālās paipalu oliņas).
Sastāvdaļas 2 porcijām:
1.aptuveni 100-150 grami brieža filejas
2. ceturtā daļa no liela sarkanā sīpola
3. viena maza ķiploka daiviņa
4.1 tējkarote franču sinepes
5. 1 tējkarote laba konjaka
6. kapātas dillītes
svaigi malti melnie pipari, sāls, sviests
Sagatavojam brieža gaļas fileju- notīrot pilnīgi visas plēves vai cīpslas. Gaļu sagriež un sakapā. Smalki sagriež sīpolu un apcep nelielā sviesta daudzumā līdz tie kļuvuši caurspīdīgi, tad atdzesē. Ķiploku smalki sakapā.
Visu sajaucam kopā- konjaku, piparus sāli, tad sīpolus un ķiplokus, iemaisa sinepes, nedaudz kapātas dilles. Formē metāla gredzenā un ļauj vismaz 2 stundas atdzist un savilkties garšām. Pasniedz ar grauzdētu baltamaizi, paipalu oliņu (pēc vēlmēm) un kapātām dillītēm.
Labu apetīti!
Fantastiska recepte! Vīrs sajūsmā 😊
Paldies, par komentāru! Ļoti priecājos, ka garšoja?