Viegli, kraukšķigi un ar maigu šokolādes garšu, tādi ir vieni no mana dēla iecienītākajiem cepumiem. Gardo maliņu katru reizi var variēt- ar kokosriekstu skaidiņām, smalcinātām mandelēm, pistācijām vai balto šokolādi. Šoreiz kārta cukura pērlītēm.Sastāvdaļas (aptuveni divas paplātes):
1. 250 grami milti
2.170 grami mīksta sviesta
3.100 grami cukura
4.2 ēdamkarotes ar kaudzi kakao
5.1.ola
6.naža gals sāls
Dekorēšanai:
5o grami šokolāde, 10 grami sviesta, cukura pērlītes vai rieksti pēc izvēles
Bļodā ieber miltus, pievieno cukuru, sāli, mīkstu sviestu un olu, visu samīca. Izveido garenu desu, kuru ietin pārtikas plēvē. Ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm. Mīklu iespējams arī šādā veidā saldēt.
Kad mīlka sastingusi, to sagriež šķēlītēs un cep 180 grādu karstumā, aptuveni 12 minūtes.
Rotājumi: katliņā virs karsta ūdens kausē šokolādi ar sviestu. Atdzisušus cepumus iemērc šokolādē, pēc tam cukura pērlītēs. Ļauj sastingt.
Ikkatra diena ir mazu svētku vērta!