Amerikāņu pankūkas ar mellenēm

pankuukasMaigas, gaisīgas un pūfīgas. Tādas amerikāņu pankūkas jau bērnībā biju redzējusi filmās, taču nekad nebiju uzdrošinājusies pagatavot sev. Taču pavisam nesen dāvanā saņēmu no Kanādas atvestu kļav sīrupu un tas bija labs iemesls pagatavot šīs pankūkas. Pirmoreiz tās cepu bez mellenēm, taču ar odziņām ir daudz, daudz gardāk. Maza daļiņa vasaras siltuma..Sastāvdaļas:

1. 2 olas

2.1,5 tējkarotes capamā pulvera

3. tējkarote vaniļas cukura

4. 4 ēdamkarotes cukura

5. divas saujas melleņu

6. 30 grami svieta

7. šķipsniņa sāls

8. 250 grami milti

9. 300 grami piena

DSC_8135Bļodā sajaucam miltus, cepamo pulveri, sāli, cukuru un vaniļas cukuru. Visu rūpīgi izmaisam. Otrā bļodā sakuļ olas un pienu. Tad apvieno abas masas, lēni maisot. Pievieno kausētu sviestu, tas neļaus pankūkām piedegt pie pannas. Un beigās ieberam aptuveni divas saujiņas melleņu.DSC_8032Uzkarsējam pannu, NElieto taukvielas. Kad uzlejam mīklu, jāvēro līdzko pankūkas maliņas ir “aprāvušās” tās var griest uz otru pusi. Ja zem pankūkas nav iespējams paslidināt lāpstiņu, tad tām vēl jāļauj pacepties. Samazinam karstumu, jo ja pankūkas tiks ceptas pārāk lielā karstumā, tās līdz galam var neizcepties.pankukasTad tās liekam traukā. Iesaku tās apsegt ar folliju, lai pasniedzot saglabātu siltumu. Visgardāk tās, manuprāt, garšo ar kļavu sīrupu.

pankuukasLai labi garšo!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s