Ēdieni brīvā dabā. Dodamies piknikā!

DSC_8508Es ticu, ka ēdot brīvā dabā nav jāaprobežojas ar grillētām desiņām un čipsu paku. Es ticu, ka arī uz ugunskura liesmas iespējams pagatavot gardu un īpaši aromātisku ēdienu. Es ticu, ka ēdiena gatavošana un baudīšana var būt īpašs piedzīvojums. Es ticu un daru..Dodoties ilgākā vai mazākā pārgājienā pie dabas, vienmēr cenšamies izdomāt ko interesantu ar ko palutināt sevi un bērnus. Jāatzīst, ka gadu gaitā esam savākuši dažādu aprīkojumu, lai būtu vienkāršāk iespējams pagatavot daudzveidīgāku ēdienu. Piemēram, esam iegādājušies aukstuma kasti, kur ērti uzglabāt ne tikai atvēsinātus dzērienus, bet arī gaļas vai piena izstrādājumus. Dažreiz ēdienu pagatavojam ne tikai uz dzīvas uguns, bet arī uz gāzes vai degvielas degļiem. Līdzi ņemam kompatus, savā starpā savienojamus katlus, pannas un citus traukus. Izvēle specializētajos veikalos ir patiešām liela. Nav nepieciešams iegādāties visu uzreiz, sākt varat kaut ar dakšiņu-nazīti-karotīti trīs vienā.

Tad nu ieskatam- viena vakara ēdienkarte:

Uzkodās:

Čiabata ar lakšu pesto un balto pupiņu, žāvēto tomātu pastēti

Tomātu, mocarellas un pesto salāti (Insalata caprase)

Otrais ēdiens:

Balzamiko marinēta vistas fileja, ar prošuto un pesto garoziņu

Deserts:

Laimas krējuma zefīrs ar Latvijas zemenītēm

Espresso

Vistas fileja ar pesto un prošutodeserts dabāIMAG0776IMAG0615

jūrmalaLai labi garšo!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s