Līdz šim lakšus biju ēdusi svaigā veidā kā piedevu salātiem un maizītēm vai viegli ceptus kā picas papildinājumu. Bet šāds pesto manās mājās ir jaunums. Jāatzīst, ka iesākumā biju skeptiska, jo esmu pieradusi pie tradicionālā bazilika pesto, bet tā kā siltumnīcā baziliks vēl pavisam mazs, tad ši ir tiešām burvīga alternatīva.
Sastāvdaļas:
Buntīte lakšu (nesvēru, tā ir aptuveni 30 grami smaga)
120 ml neitrālas eļļas
50 grami parmezāna tipa siera
1/2 tējkarote sāls
1 tējkarote citrona sulas
100 grami indijas riekstu
Visas sastāvdaļas liekam koktēļu mikserī vai virtuves kombainā un blenderējam līdz iegūstam viendabīgu masu. Jāpastāsta, ka iesākumā gribēju pesto blenderēt ar rokas blenderi, bet tā izrādījās kļūda, jo pat jaudīgs rokas blenderis īsti neveido krēmīgu pesto masu. Lai labi garšo!