Lakšu pesto

Lakšu pestoLīdz šim lakšus biju ēdusi svaigā veidā kā piedevu salātiem un maizītēm vai viegli ceptus kā picas papildinājumu. Bet šāds pesto manās mājās ir jaunums. Jāatzīst, ka iesākumā biju skeptiska, jo esmu pieradusi pie tradicionālā bazilika pesto, bet tā kā siltumnīcā baziliks vēl pavisam mazs, tad ši ir tiešām burvīga alternatīva.

Sastāvdaļas:

Buntīte lakšu (nesvēru, tā ir aptuveni 30 grami smaga)

120 ml neitrālas eļļas

50 grami parmezāna tipa siera

1/2 tējkarote sāls

1 tējkarote citrona sulas

100 grami indijas riekstu

Lakšu pesto

Visas sastāvdaļas liekam koktēļu mikserī vai virtuves kombainā un blenderējam līdz iegūstam viendabīgu masu. Jāpastāsta, ka iesākumā gribēju pesto blenderēt ar rokas blenderi, bet tā izrādījās kļūda, jo pat jaudīgs rokas blenderis īsti neveido krēmīgu pesto masu. Lakšu pestoLai labi garšo!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s