Vai esat ievērojuši, ka man ļoti patīk gatavot tartes? Tas tādēļ, ka nespēju pretoties kraukšķīgajai garoziņai un daudzajām pildījumu variācijām. Šoreiz tā pildīta ar maigu, gaisīgu un bagātīgu šokolādes biskvītu un pārklāta ar kārdinošu glazūru.Sastāvdaļas:
150 grami milti
80 grami cukura
80 grami sviesta
1 olas dzeltenums
šķipsniņa sāls
1-2 ēdamkarotes ūdens
Pildījumam:
150 grami tumšās šokolādes (kakao sastāvs 70%)
75 grami sviesta
2 olas
50 grami miltu
1/2 tējkarote cepamā pulvera
60 grami cukura
Glazūrai:
50-70 grami šokolādes
20 grami sviesta
Vispirms jāpagatavo tartes pamatne. Samīcam visas tai minētās sastāvdaļas viendabīgā mīklā, kurai 30 minūtes atļaujam atpūsties ledusskapī.
Klājam izrullētu mīklu tartes formā un cepam aptuveni 15 minūtes 170 grādu kartumā.
Tikmēr pagatavojam pildījumu. Sviestu kopā ar šokolādi izkausējam ūdens peldē un tad pievienojam pārējās sastāvdaļas. Maisam līdz masa ir viendabīga. Izņemam no krāsns tartes pamatni un tajā lejam šokolādes masu. Cepam 180 grādos 15-17 minūtes. Jā, šai tartei nav ilgs cepšanas laiks, lai saglabātos sulīga un garda.
Ja tartes gatavību pārbaudīsit ar kociņu, pie tā var pieķerties nelieli mīklas gabaliņi, tas nozīmē, ka tarte ir gatava. Bet ja mīkla ir šķidra, tai vēl nepieciešama cepšana. Trešā iespēja- pie kociņa nekas nav pieķēries- esat nedaudz pārcepis tarti, bet tas nekas, tās garša tik un tā būs laba.
Tarti pārklāj ar kausētas šokolādes un sviesta glazūriņu!
Lai garšo!