Šokolādes tarte

Šokolādes tarteVai esat ievērojuši, ka man ļoti patīk gatavot tartes? Tas tādēļ, ka nespēju pretoties kraukšķīgajai garoziņai un daudzajām pildījumu variācijām. Šoreiz tā pildīta ar maigu, gaisīgu un bagātīgu šokolādes biskvītu un pārklāta ar kārdinošu glazūru.Sastāvdaļas:

150 grami milti

80 grami cukura

80 grami sviesta

1 olas dzeltenums

šķipsniņa sāls

1-2 ēdamkarotes ūdens

Pildījumam:

150 grami tumšās šokolādes (kakao sastāvs 70%)

75 grami sviesta

2 olas

50 grami miltu

1/2 tējkarote cepamā pulvera

60 grami cukura

Glazūrai:

50-70 grami šokolādes

20 grami sviesta

DSC_8324Vispirms jāpagatavo tartes pamatne. Samīcam visas tai minētās sastāvdaļas viendabīgā mīklā, kurai 30 minūtes atļaujam atpūsties ledusskapī.

DSC_8547Klājam izrullētu mīklu tartes formā un cepam aptuveni 15 minūtes 170 grādu kartumā.

DSC_8549Tikmēr pagatavojam pildījumu. Sviestu kopā ar šokolādi izkausējam ūdens peldē un tad pievienojam pārējās sastāvdaļas. Maisam līdz masa ir viendabīga. Izņemam no krāsns tartes pamatni un tajā lejam šokolādes masu. Cepam 180 grādos 15-17 minūtes. Jā, šai tartei nav ilgs cepšanas laiks, lai saglabātos sulīga un garda. DSC_8559Ja tartes gatavību pārbaudīsit ar kociņu, pie tā var pieķerties nelieli mīklas gabaliņi, tas nozīmē, ka tarte ir gatava. Bet ja mīkla ir šķidra, tai vēl nepieciešama cepšana. Trešā iespēja- pie kociņa nekas nav pieķēries- esat nedaudz pārcepis tarti, bet tas nekas, tās garša tik un tā būs laba.

chokoTarti pārklāj ar kausētas šokolādes un sviesta glazūriņu!

Lai garšo!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s