Rabarberu sīrups

Rabarberu sīrupsKamēr vēl rabarberi ir ēdami, varat pagatavot šo gardu sīrupu. To var dzert kopā ar gāzētu vai negāzētu ūdeni, vai dzirkstošu vīnu (o, jā !).

Sastāvdaļas:

1. 500 grami notīrīti, sagriezti rabarberi

2.250 grami cukura

3. 4 tējkarotes vaniļas cukurs (es lietoju trešdaļu vaniļas pāksts)

4. 250 ml ūdens

DSC_8738Katliņā beram lielos gabalos sagrieztus rabarberus, pievienojam ūdeni un vāram 10 minūtes, līdz rabarberi ir ļoti mīksti. Tad visu nokāšam sietiņā, nedaudz piespiežot ar karoti. Notecinātajam šķidrumam pievienojam cukuru un vaniļu, vāram 5 minūtes.

Rabarberu sīrupsIlgākai glabāšanai sīrups jāpilda sterilizētā, noslēgtā traukā vai īsākam laika sprīdim to vienkārši var uzglabāt ledusskapī.

Lai garšo!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s