Kamēr vēl rabarberi ir ēdami, varat pagatavot šo gardu sīrupu. To var dzert kopā ar gāzētu vai negāzētu ūdeni, vai dzirkstošu vīnu (o, jā !).
Sastāvdaļas:
1. 500 grami notīrīti, sagriezti rabarberi
2.250 grami cukura
3. 4 tējkarotes vaniļas cukurs (es lietoju trešdaļu vaniļas pāksts)
4. 250 ml ūdens
Katliņā beram lielos gabalos sagrieztus rabarberus, pievienojam ūdeni un vāram 10 minūtes, līdz rabarberi ir ļoti mīksti. Tad visu nokāšam sietiņā, nedaudz piespiežot ar karoti. Notecinātajam šķidrumam pievienojam cukuru un vaniļu, vāram 5 minūtes.
Ilgākai glabāšanai sīrups jāpilda sterilizētā, noslēgtā traukā vai īsākam laika sprīdim to vienkārši var uzglabāt ledusskapī.
Lai garšo!