Bieži mājās cepu cepumus, kuru sastāvā ir daudz maltu mandeļu, bet arī nedaudz kviešu milti, bērniem tie ļoti garšo. Taču kādu dienu ļāvos eksperimentētājas garam un kviešu miltus pilnībā aizstāju ar maltām mandelēm. Jāsaka, ka rezultāts sanāca ļoti veiksmīgs. Bērniem garšoja izcili, turklāt nezinātājs nepateiks, ka to sastāvā tiešām nev milti. Nav nepieciešami speciālie mandeļu milti, tik vien kā samaltas mandeļu skaidiņas vai blanšētas parastās mandeles.
Sastāvdaļas:
115 g mīksta sviesta sviesta
120 g cukura
divas olas
šķipsniņa sāls
100 g sasmalcinātas šokolādes (rupji sakapāta)
320 g smalki samaltas mandeles (bez miziņām)
Mīkstu sviestu sajauc ar cukuru un olām, līdz veidojas gaisīga masa, tad pievieno pārējās sastāvdaļas. Ar ēdamkaroti uz cepamā papīra liek mīklas kaudzītes. Cepam 165 grādos aptuveni 20 minūtes, līdz cepumu maliņas kļūst viegli brūnas. Cepoties tie nedaudz izplūdīs. Atļaujam atdzist un tikai tad ņemam no pannas, jo iesākumā cepumi var viegli mainīt savu formu. Kad atdzisuši, cepumi ir ar kraukšķīgu maliņu un nedaudz mīkstu viducīti.
Bērniem garšoja izcili…. ok, esmu sīkais! 🙂
Tev ar, tev ar garšoja! Bet mazie ar bija sajūsmā!