Mandeļu cepumi bez miltiem

Cepumi bez miltiemBieži mājās cepu cepumus, kuru sastāvā ir daudz maltu mandeļu, bet arī nedaudz kviešu milti, bērniem tie ļoti garšo. Taču kādu dienu ļāvos eksperimentētājas garam un kviešu miltus pilnībā aizstāju ar maltām mandelēm. Jāsaka, ka rezultāts sanāca ļoti veiksmīgs. Bērniem garšoja izcili, turklāt nezinātājs nepateiks, ka to sastāvā tiešām nev milti. Nav nepieciešami speciālie mandeļu milti, tik vien kā samaltas mandeļu skaidiņas vai blanšētas parastās mandeles.

Sastāvdaļas:

115 g mīksta sviesta sviesta
120 g cukura
divas olas
šķipsniņa sāls
100 g sasmalcinātas šokolādes (rupji sakapāta)
320 g smalki samaltas mandeles (bez miziņām)

Mīkstu sviestu sajauc ar cukuru un olām, līdz veidojas gaisīga masa, tad pievieno pārējās sastāvdaļas. Ar ēdamkaroti uz cepamā papīra liek mīklas kaudzītes. Cepam 165 grādos aptuveni 20 minūtes, līdz cepumu maliņas kļūst viegli brūnas. Cepoties tie nedaudz izplūdīs. Atļaujam atdzist un tikai tad ņemam no pannas, jo iesākumā cepumi var viegli mainīt savu formu. Kad atdzisuši, cepumi ir ar kraukšķīgu maliņu un nedaudz mīkstu viducīti.

DSC_8726Lai garšo!

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Edgars saka:

    Bērniem garšoja izcili…. ok, esmu sīkais! 🙂

    1. Tev ar, tev ar garšoja! Bet mazie ar bija sajūsmā!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s