Fougasse maize ar grillētiem tomātiem, rozmarīnu un ķiploku

Fougasse maizeŠī ir maize, kas ir piemērota kā piedeva grillētiem ēdieniem vai vienkārši, lai dažādotu ikdienas ēdienreizes. Ārpusē maizes plācenis ir kraukšķīgs, bet vidū mīksts un porains. Es to papildināju ar tomātiem, rozmarīnu un ķiploku. Fougasse tradicionāli cep lapas formā.

Sastāvdaļas divām maizēm:

  1. 7 grami sausā rauga
  2. 480 grami miltu
  3. 1 tējkarote sāls
  4. 1/2 tējkarote cukura
  5. 1 ēdamkarote eļļas
  6. 300ml silta ūdens
  7. piedevas- grillēti tomāti burciņā (kopumā izlietoju 10 gabaliņus), 3 rozmarīna zariņi, 4-6 ķiploka daiviņas

Bļodā sajaucam miltus ar cukuru un sāli, vidū izveidojam bedrīti, kurā beram sauso raugu. Pārliecināmies, ka ūdens ir ķermeņa temperatūrā- iebāžot tajā pirkstu ūdens šķiet patīkams, ne silts, ne auksts. Lēnām maisot lejam klāt ūdeni. Kad puse ūdens ieliets, pievienojam eļļu. Turpina liet ūdeni, līdz masa ir bieza. Tad to mīca aptuveni 5-10 minūtes. Pirms esat nolēmuši beigt mīcīt mīklu, tai vēl pievieno sakapātus grillētus tomātus. Arī tos nedaudz iemīca. Ļauj mīklai rūgt 1 stundu.

fougasse

Mīklu sadala divās daļās. No katras daļas uz cepamās virsmas veido apuveni 25cm platu un 30cm garu ieapaļu plāceni, kuram iegriež caurumiņus, tā veidojot lapas formu. Pārberam ar rozmarīna lapiņām (es lietoju svaigu rozmarīnu), bet varat izvēlēties arī kaltētu. Maizītei virsū lieku saspiestas ķiploku daiviņas un apberu pavisam nedaudz ar himalaju sāli. Ļauj tai atkal 25 minūtes uzrūgt. 220 grādos cep maizi 13-15 minūtes.

Fougasse

Lai izdodas!

 

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s