Rabarberu siera kūka ar drupačām

DSC_40301Šajā kūka apvienotas trīs gardas lietas- rabarbera skābums, siera kūkas maigums un kraukšķīgas drupačiņas. Tā kā rabarberu laiks tuvojas noslēgumam, vari vēl paspēt uzcept šo interesanto siera kūku.

 

Sastāvdaļas (26cm formai)

Pamatnei un drupačām:

  1. 225 grami milti
  2. 50 grami maltas mandeles
  3. 1/2 tējk. cepamā pulvera
  4. naža gals sāls
  5. 1 maza ola
  6. 150 grami sviests

Pildījumam:

  1. 450 grami svaigā krēmsiera (lietoju maskarponi)
  2. 4 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  3. 200 grami cukura
  4. 1 tējkarote cepamā pulvera
  5. citronu miziņa
  6. 200ml saldā krējuma
  7. 3 olas
  8. 250 grami sagrieztu, notīrītu rabarberu

Mīkstu sviestu sajauc kopā ar miltiem, maltām mandelēm un pārējām sastāvdaļām. Veidosies drupena mīkla, divas trešdaļas no mīklas ar pirkstiem vai ēdamkaroti klāj kūkas formā. Mīklas pamatu cep 190 grādos 10-12 minūtes. rabarberu rausisTad veido pildījumu. Sakuļ olas ar saldo krējumu un cukuru, tā lai izveidotos viendabīga masa. Pievieno citrona miziņu, cepamo pulveri, kartupeļu cieti un maskarponi.  Rabarberus notīra un sagriež mazās ripiņās un uzber pildījumam. Tad atlikušo mīklas trešdaļu sadrupina mazās drupačās, ja nepieciešams, pievieno vēl 2-4 ēdamkarotes miltu. Drupačas pārber kūkai. To cep 190 grādos 45 minūtes.

siera kūkaRotā ar pūdercukuru. Pasniedz ar svaigām ogām vai ogu mērcīti.

Būs gardi!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s