Zaher tortes recepte ir vēlviens manas bērnības kārums, kuru gatavoja mana vecmāmiņa. Tad nu nododu jumš šo recpeti tālāk..
Sastāvdaļas (20cm diametra kūkas formai)
- 160 grami šokolāde
- 130 grami mīksta sviesta
- 150 grami cukura
- 6 olas
- 130 grami miltu (izsijāti)
- 150 grami aprikožu ievārījuma (želeja vai marmelāde)
Glazūrai:
- 90 ml ūdens
- 100grami cukura
- 140 grami šokolādes
Uzsilda krāsni un sagatavo kūkas formu. Ūdens peldē, maisot kausē šokolādi kopā ar cukuru un sviestu. Tad atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus saķuļ kopā ar aptuveni pusi no miltiem, lēnām pievieno šokolādes masai. Sakuļ olas baltumus un pa nelielām porcijām iecilā šokolādes masā.
Tad lēni iecilā atlikušos miltus. Masu liek kūkas formā un cep 40- 45 minūtes 175 grādu temperatūrā. Atdzesē.
Tikmēr gatavo glazūru. Tā būs mīksta, spīdīga un nesacietēs. Katliņā uzkarsē ūdeni un cukuru, līdz tas pilnībā izkusis, pavāra vēl 2 minūtes, tad pievieno šokolādi un maisa līdz glazūra ir viendabīga un gluda. Noliekam malā.
Uzkarsē aprikožu marmelādi (bez gabaliņiem) līdz tā kļūst šķidra. Marmelādi nedrīkst uzvārīt.
Biskvītu sagriež divās ripās. Ar pusi no marmelādes apziež apakšējo kūkas ripu, tai uzliek virsējo kārtu. Visu kūku apziež ar atlikušo marmelādi. Ļauj pāris minūtes ievilkties un tad kūku pārlej ar šokolādes glazūru.