Šorīt no vietējiem zemniekiem nopirku pirmās zemenītes. Maza kastīte, bet tik saldas un kārdinošas. Tās gribas ēst svaigas, vienu pa vienai, izbaudot garšu. Taču vēlāk, kad ogu laiks pienācis pa īstam, no tām var gatavot zemeņu torti. Šādu, pavisam vienkāršu torti gatavoja mana vecmāmiņa un bez tās nav iedomājama mana vasaras garša.
Sastāvdaļas:
Biskvīts (cepts 18cm diametra kūkas formā)
- 3 olas
- 2. 125 grami pūdercukura
- 3. 60 grami kviešu milti (iesaku izsijāt)
- 4. 65 grami kartupeļu milti (iesaku izsijāt)
- 5. 1 tējkarote cepamā pulvera
Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Izsijā miltus un tiem piejauc cepamo pulveri. Tad sāk putot olas baltumus, kad tie kļuvuši stingri, lēnām pieber pūdercukuru. Tad pa vienam, lēnām kuļot pievieno olu dzeltenumus. Ar karoti, iecilājot iemaisa miltu maisījumu. Cep 180 grādos 15 minūtes, tad karstumu samazina līdz 160 grādiem un cep vēl aptuveni 10 minūtes. Biskvīta gatavību obligāti jāpārbauda ar koka irbulīti. Ja tas ir sauss, biskvīts gatavs.
Krēms:
- 350 ml salda grējuma
- 350 g maskarpones siera
- 8 ēdamkarotes cukura
Sakuļ saldo krējumu līdz tas kļuvis biezāks, pievieno cukuru un samaisa ar maskarponi, līdz masa ir viendabīga un vairs nav kunkuļaina.
Kūkas kārtošana:
Biskvītu (atdzisušu) sagriež trīs ripās. Uz katras ripas liek aptuveni 4-5 ēdamkarotes putukrējuma un uzber mazos gabaliņos sagrieztas zemenes. Liek nākamo biskvīta kārtu, kurai atkal virsū klāj putukrējumu un zemeņu gabaliņus. Katrā kārtā es liku aptuveni 6 lielas zemenes.Tad torti pārklāj ar atlikušo putukrējumu un rotā ar zemeņu šķēlītēm.
P.S. Ja zemenes nav tik aromātiskas vai ir skābas, starp biskvīta ripām varat iesmērēt arī pavisam nedaudz zemeņu vai aveņu ievārījuma.
Būs gardi!