Picas mīkla

DSC_3457Picas mīklai jābūt plānai un gaisīgai, ar kraukšķīgu maliņu. Līdz nonācu līdz šai receptei, izmēģināju daudzas citas, taču neviena līdz galam neapmierināja. Tad nu pēc izmēģinājumiem vairāku gadu garumā, nododu arī jums savu picas mīklas recepti. Tas, ko liekat tai virsū- ir gaumes jautājums.

Sastāvdaļas 2 apaļām, plānām picām:

1.250 grami milti

2. 4 grami sausā rauga

3. 80 ml piena

4.80 ml ūdens

5. 1 tējkarote (bez kaudzītes) sāls

6. 1/2 tējkarotes cukura

7. 1/2 tējkarote origano jeb raudenes (iesaku, bet nav obligāti)

8. ēdamkarote eļļas

DSC_3425Pienu sajauc ar ūdeni un uzsilda līdz tas kļuvis maigi silts. Iejauc sauso raugu. Pievieno pārējās sastāvdaļas. Mīklu mīca līdz tā kļūst viendabīga un spīdīga. Mīcot mīklu, to ik pa laikam izveido garā desiņā, kuru saveļ kā gliemezīti un izveido bumbiņu. Liek raudzēties siltā vietā aptuveni 40-45 minūtes. No mīklas izveido 2 plānas picas. Tad es uz tām klāju tomātu mērcīti vai kečupu, rīvētu sieru un desiņu (priekšroku dodu brieža gaļas izsrādājumiem). Papildinu ar marinētiem gurķīšiem, sēnēm, paprikas gabaliņiem un sīpolu ripiņām. Kā garšvielas tradicionāli izmantoju origāno jeb raudeni, nedaudz sāli un piparus.

DSC_3458

Iesaku izmēģināt arī svaigo tomātu mērcīti, kuru pagatavot ir pavisam vienkārši. Blenderī lieku lielu tomātu (ziemā konservētus) un pusi nelielas paprikas, vienu lielu ķiploka daiviņu, ēdamkaroti eļļas, mazu timiāna zariņu un origāno. Visu sablenderē līdz masa ir viendabīga. Šādu mērci var arī vārīt, tā iegūstot vēl viendabīgāku konsistenci.

DSC_3457Lai izdodas!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s