Saldie kliņģerīši

kliņģerīšiŠajās brīvdienās es izcepu mazus, saldus kliņģerīšus. Tie ir mīksti un gardi, piemēroti tējas dzeršanai vai laiskai brokastošanai. Varat tos gatavot kopā ar bērniem, jo gan mīklas mīcīšana, gan kliņģerīšu veidošana var būt lieliska nodarbe visai ģimenei.

 

Sastāvdaļas 16 nelieliem kliņģerīšiem:

25 grami svaigā rauga

60 grami cukura

150 ml piena

500 grami milti

1/2 tējkarote sāls

2 ēdamkarotes vaniļas cukura

100 grami sviesta (izkausē)

50 grami cukura sīrupa (tas padarīs kliņģerīšus mīkstus arī nākamajā dienā)

2 olas

1 ola apziešanai

cukura pērlītes vai magoņu sēkliņas rotāšanai

Uzsildam pienu, tajā iedrupinam svaigo raugu. Ļaujam atpūsties aptuveni 5 minūtes. Tad raugam pievieno cukuru, miltus, sāli, vaniļas cukuru, olas, cukura sīrupu un izkausētu sviestu.

mīkla

Mīklu mīca, līdz tā kļūst viendabīga un nedaudz spīdīga un gluda. Ļauj uzrūgt aptuveni 1 stundu siltā vietā.

kliņģerīši, mazi un saldi

Mīklu sadala 16 daļās, no katras porcijas izveido desiņu, aptuveni 0,7-1 cm diametrā. No tās veido kliņģerīti, liek uz pannas un ļauj aptuveni 20 minūtes atkārtoti uzrūgt. Tad kliņģerīšus pārziež ar sakultu olu un apkaisa ar cukura pērlītēm. Varat lietot arī magoņu vai sezama sēkliņas un mandeļu skaidiņas.

kliņģerīši

Cep 20-25 minūtes 180 grādu karstumā.

Lai top prieks!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s