Mīkstas un gaisīgas biezpiena pankūciņas-īpašs gardums brīvdienu rītos. Es pusei pankūku pievienoju mellenes, kuras varat aizstāt arī ar citām ogām. Nedaudz pūdercukura un svētki var sākties.
Sastāvdaļas:
- 215 grami milti
- 3olas
- 2-3 ēdamkarotes cukura
- 100ml piena
- 200 grami biezpiena
- 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
- odziņas-ja vēlaties (visām pankūkām aptuveni 100 grami)
Atdala olas dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno cukuru un saputo līdz masa kļūst gaišāka. Pievieno pienu, biezpienu. Samaisa. Pievieno apmēram 2/3 miltus ar cepamo pulveri. Sakuļ olas baltumus. Iecilājot pievieno olas baltumus un atlikušos miltus. Masa būs bieza un stingra. Lej uz ietaukotas pannas un pankūkās maigi iespiež ogas. Man patīk ogas ielikt, kad uz pannas uzlieta mīkla, bet pankūkas nav vēl sākušas cepties. Tad tās paliek veselas un neizjūk, turklāt pankūkas neiekrāsojas ogu krāsā. Ja šādā metode šķiet savāda, protams, ogas var iemaisīt pankūku masā pirms to cepšanas. Tas jādara maigi.
Piedodiet, bet pankūkas man nesanāk smuki apaļas 😀 Bet pankūku tornītis bērnu priekam tik un tā tapa un sanāca tīri jauks. Klāt svaigas odziņas, pūdercukurs un ēdamie ziedi. Šādus karodziņus uztaisīt ir elementāri- uz koka irbulīšiem uzsien lentīti un nogriež kārotajā garumā. Ar tiem var dekorēt gan šādus pankūku tornīšus, gan pat kūkas un citus gardumus.
Lai garšo!