Cukīnī un parmezāna kraukšķi

cukīnī cepam.lvŠādus cukīnī un parmezāna kraukšķus pagatavot ir pavisam viegli. Varat tos cept gan un pannas, gan cepeškrāsnī bez taukvielām. Cukīnī vietā varat izmantot mazu, jaunu kabaci. Tos var ēst kā piedevu pusdienām vai salātiem, gan pasniegt ar kādu mērcīti kā uzkodu.

Sastāvdaļas:

Cukīnī- iesaku izvēlēties nelielu, tādu, kuram vēl nav izteiktas sēklas

Sakultas olas- aptuveni divas vai trīs, atkarībā no cukīnī lieluma

Garšvielas- es lietoju paprikas pulveri, rozmarīnu, timiānu, raudeni, sāli un piparus

Miltus- atkarībā no cukīnī lieluma, aptuveni 100 gramus

Rīvmaize- aptuveni 90 grami

Smalki sarīvēts parmezāns vai līdzīgs siera veids- aptuveni 100 grami

cukīnī

Cukīnī nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs (3-4mm). Ja cukīnī ir jauns, tas nav jāmizo, ja tas izaudzis ļoti liels, tad gan labāk nomizot. Olas sakuļ, tām pievieno garšvielas, izņemot sāli. Šķīvī vai bļodā ieber miltus. Citā šķīvī ieber rīvmaizi un sajauc ar rīvēto parmezānu. Uzsilda pannu ar eļļu vai arī ieklājiet cepamo papīru uz plītī cepamas pannas. Cukīnī apber ar nelielu daudzumu sāls (pēc gaumes) un iemērc miltos, kārtīgi apviļā. Tad škēlīti iemērc olas un garšvielu maisījumā. Tad iemērc rīvmaizes un parmezāna maisījumā. Tātad secība ir sekojoša: milti- olas- parmezāns. Cep līdz ārējā garoziņa kļuvusi zeltaini brūna. Ja izvēlaties cukīnī šķēlītes cep krāsnī, tās nebūs tik kraukšķīgas, taču tik pat garšīgs.

cukīnī

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s