Šādus cukīnī un parmezāna kraukšķus pagatavot ir pavisam viegli. Varat tos cept gan un pannas, gan cepeškrāsnī bez taukvielām. Cukīnī vietā varat izmantot mazu, jaunu kabaci. Tos var ēst kā piedevu pusdienām vai salātiem, gan pasniegt ar kādu mērcīti kā uzkodu.
Sastāvdaļas:
Cukīnī- iesaku izvēlēties nelielu, tādu, kuram vēl nav izteiktas sēklas
Sakultas olas- aptuveni divas vai trīs, atkarībā no cukīnī lieluma
Garšvielas- es lietoju paprikas pulveri, rozmarīnu, timiānu, raudeni, sāli un piparus
Miltus- atkarībā no cukīnī lieluma, aptuveni 100 gramus
Rīvmaize- aptuveni 90 grami
Smalki sarīvēts parmezāns vai līdzīgs siera veids- aptuveni 100 grami
Cukīnī nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs (3-4mm). Ja cukīnī ir jauns, tas nav jāmizo, ja tas izaudzis ļoti liels, tad gan labāk nomizot. Olas sakuļ, tām pievieno garšvielas, izņemot sāli. Šķīvī vai bļodā ieber miltus. Citā šķīvī ieber rīvmaizi un sajauc ar rīvēto parmezānu. Uzsilda pannu ar eļļu vai arī ieklājiet cepamo papīru uz plītī cepamas pannas. Cukīnī apber ar nelielu daudzumu sāls (pēc gaumes) un iemērc miltos, kārtīgi apviļā. Tad škēlīti iemērc olas un garšvielu maisījumā. Tad iemērc rīvmaizes un parmezāna maisījumā. Tātad secība ir sekojoša: milti- olas- parmezāns. Cep līdz ārējā garoziņa kļuvusi zeltaini brūna. Ja izvēlaties cukīnī šķēlītes cep krāsnī, tās nebūs tik kraukšķīgas, taču tik pat garšīgs.