Lai arī brokastis ir galvenā dienas ēdienreize, kas dod spēku visai dienai, tām nav jābūt garlaicīgām un vienmuļām. Es rītu iesāku ar glāzi ūdens, bet pēc tam pagatavoju ko gardu un interesantu. Lūk dažas idejas:
Zemeņu un grieķu jogurta smūtijs
Sablenderēju glāzi zemeņu. Tām vidū lieku 200ml bezpiedevu grieķu jogurtu. Brokastīs jāuzņem arī šķiedrvielas, tādēļ pievienoju arī pašas gatavotu musli, kas sastāv no viegli grauzdētām četru graudu pārslām, ķirbju sēklām, linsēklām, žāvētiem āboliem un auksti žāvētām ogām. Šķīvi dekorēju ar aprikozēm, zemenēm un ziediem no mana dārza.
Melleņu smūtijs
Lai pagatavotu šo smūtiju, es apvienoju pusi glāzes melleņu, pusi banāna, 200ml grieķu jogurta, sauju auzu pārslu un aptuveni 3 ēdamkarotes piena. Visu sablenderē līdz dzēriens kļuvis viendabīgs. Pagaršojiet. Reizēm nepieciešams pievienot vairāk ogu, jo to garša mēdz būt ļoti atšķirīga.
Mango un ananāsu brokastis (diviem)
Blenderēju pusi mango, ceturtdaļu notīrīta ananāsa, veselu banānu un sulu no viena apelsīna. Pievienoju arī aptuveni tējkaroti laima sulas, jo augļi bija ļoti saldi. Kā vienmēr visam pievienoju šķiedrvielas-bet šorīt savam muslim pievienoju arī pekanriekstus un kokosriekstu skaidiņas, kuras uzsildīju pannā, lai iegūtu izteiksmīgāku garšu.
Zaļais pārsteigums
Šajā ēdienā apvienota trešdaļa notīrīta ananāsa, 25 grami spinātu, puse maza avokādo, maza sauja mandeļu un auksts avota ūdens. Ūdens daudzums atkarīgs no tā, cik sulīgi ir augļi un cik šķidru vēlaties ēdienu. Šķīvi dekorēju ar mango šķēlītēm, melenēm, avenām un ēdamajiem ziediem.
Vienkāršas brokastis ar sezonas ogām
Bļodiņā leju bezpiedevu grieķu jogurtu. Tajā kārtoju sezonas sarkanās odziņas- zemenes, meža avenītes un jāņogas. Pievienoju arī auzu pārslas. Tik vienkārši un gardi.
P.S. Atbildot uz lasītāju jautājumiem: Tās tiešām ir manas brokastis. Priecājos, ka dzīvojam vietā, kur iespējams doties mežā vai dārzā, baudīt dabas skaistumu un baudīt tās veltes. Tikai žēl, ka ogu laiks Latvijā ir tik īss.
Visas šeit redzamās bildes ir manas un tapušas manā virtuvē pirms brokastu baudīšanas. Man nav ne fotostudijas, bildes ne kā īpaši neapstrādāju un nepārveidoju.
Es brokastīm nepievienoju mākslīgus saldinātājus, taču, ja jums tās šķiet pārāk skābas, varat pievienot medu, kļavu sīrupu vai citu saldumiņu.
Ja augļi šķiet pārāk saldi, iesaku pievienot vienu vai divas karotītes citronu vai laima sulu.
Precīzas sastāvdaļas gramos ir grūti pateikt, jo augļi mēdz būt ļoti dažādi- reizēm nepieciešams pielikt vairāk ogu, citreiz nepieciešams pievienot nedaudz ūdeni, jo augļi veido pārāk biezu masu.
Nebaidieties būt radoši! Dzīve ir par īsu, lai ēstu garlaicīgi!
Saldās brokastis 🙂
Karīna, Tu esi īsta māksliniece!!! Ļoti skaisti noformēti šķīvji!!! Būs jāiet ciemos pie tevis uz brokastīm un ne tikai 😃
Paldies, paldies! Šādi vārdi liek man sarkt 😊