Plūmju un marcipāna pīrāgs

Plūmju un marcipāna pīrāgs. cepam.lvDārzā nogatavojas plūmes, tādēļ nolēmu pagatavot plūmju- marcipāna pīrāgu ar pūdercukuru un kanēli. Kā pamatni izmantoju rauga mīklu, kurai arī pievienoju šķipsniņu kanēļa un brūno cukuru. Tā kā vairākums plūmju vēl bija paskābas, tad baidījos vai pīrāgs nebūs pārāk skābs. Taču marcipāns lieliski līdzsvaro augļu skābumu. Pamēģini arī tu!

Sastāvdaļas:

50 grami sviesta

40 grami baltā cukura

25 grami brūnā cukura (var aizvietot ar balto)

200 grami milti

1 ola

šķipsniņa sāls

75 ml piens

5 grami sausā rauga

800 grami violeto lielo plūmju ar kauliņiem

100 grami marcipāna

1/2 tējkarote kanēļa un pūdercukurs pārkaisīšanai

mīklaPienu uzsilda līdz ķermeņa temperatūrai (pieskaroties tas nešķiet ne karsts, ne auksts), tad tajā ieber sauso raugu, apmaisa. Tad bļodā ber miltus, cukuru-balto un brūno, šķipsniņu sāls. pievieno kausētu sviestu un olas dzeltenumu (baltumu izmantosim vēlāk). Pievieno aptuveni 1/4 tējkarotes kanēļa. Tad miltu maisījumam pievieno raugu ar pienu un visu samīca viendabīgā masā, līdz mīkla kļūst spīdīga un valga, tā vairs nelīp pie pirkstiem (3-4 minūtes). Novieto siltumā nedaudz uzrūgt (30-40 minūtes).plūmesTikmēr sagatavo plūmes. Tās nomazgā, nosusina un sagriež četrās daļās, izņemot ārā kauliņus.

marcipāna un olbaltuma masaMarcipānu sagriež mazos gabaliņos un sajauc ar olbaltumu. To visvieglāk izdarīt izmantojot dakšiņu.mīkla plūmju pīrāgamTad cepamajā formā liekam mīklu, kad tā ieklāta iesāku to vēl 15 minūtes paraudzēt siltā vietā. Tad mīklai uzziež marcipāna- olbaltuma masu.

plūmju pīrāgs pirms cepšanasTad sākot no ārmalas pīrāgā kārto plūmju ceturtdaļas. Gabaliņus liek stāvus kā zieda ziedlapiņas.

Cep 175 grādos 30-35 minūtes.

Izceptu bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru un atlikušā kanēļa maisījumu.

plūmju pīrāgs. cepam.lvBūs gardi!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s