Šoreiz piedāvāju jums rudenīgu dārzeņu ēdienu- ar lēcām pildītas vārītās bietes, kuras tiek ceptas cepeškrāsnī. Šāds ēdiens ir veģetārs, pietiekami sātīgs un viegli pagatavojams.
Sastāvdaļas:
- 4 lielas vārītas bietes, aptuveni 300 grami
- 60 grami lēcas (es lietoju mazas, zaļas bio lēcas)
- lociņi- viens neliels kātiņš
- 60 grami fettas tipa siers
- 4 ēdamkarotes skāba krējuma
- pipari un timiāns
- nedaudz eļļas cepšanai
Izvāra lēcas kā norādīts uz iepakojuma. Zaļās lēcas sālsūdenī jāvāra aptuveni 25-30 minūtes. Tikmēr ar nazīti izgrebj biešu vidiņu- aptuveni 1/3-1/2 no bietes. Tad pagatavo pildījumu- bļodiņā samaisa sieru, krējumu, izvārītās lēcas, smalki sagrieztus lociņus, pievieno nedaudz maltus piparus. Pilda bietēs. Tās kārto cepamajā traukā, kurā ieliets nedaudz eļļas (aptuveni 1-2 tējkarotes). Pārkaisa ar timiānu un cep 20 minūtes 180 grādos. Pasniedz siltas.
Lai izdodas!
Liels paldies par ideju! Tas varētu būt labs veids, kā bērniem likt ēst bietes 🙂