Pildītas bietes

DSC_650511.jpgŠoreiz piedāvāju jums rudenīgu dārzeņu ēdienu- ar lēcām pildītas vārītās bietes, kuras tiek ceptas cepeškrāsnī. Šāds ēdiens ir veģetārs, pietiekami sātīgs un viegli pagatavojams.

Sastāvdaļas:

  1. 4 lielas vārītas bietes, aptuveni 300 grami
  2. 60 grami lēcas (es lietoju mazas, zaļas bio lēcas)
  3. lociņi- viens neliels kātiņš
  4. 60 grami fettas tipa siers
  5. 4 ēdamkarotes skāba krējuma
  6. pipari un timiāns
  7. nedaudz eļļas cepšanai

Izvāra lēcas kā norādīts uz iepakojuma. Zaļās lēcas sālsūdenī jāvāra aptuveni 25-30 minūtes. Tikmēr ar nazīti izgrebj biešu vidiņu- aptuveni 1/3-1/2 no bietes. Tad pagatavo pildījumu- bļodiņā samaisa sieru, krējumu, izvārītās lēcas, smalki sagrieztus lociņus, pievieno nedaudz maltus piparus. Pilda bietēs. Tās kārto cepamajā traukā, kurā ieliets nedaudz eļļas (aptuveni 1-2 tējkarotes). Pārkaisa ar timiānu un cep 20 minūtes 180 grādos. Pasniedz siltas.

Lai izdodas!

One Comment Add yours

  1. Laila saka:

    Liels paldies par ideju! Tas varētu būt labs veids, kā bērniem likt ēst bietes 🙂

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s