Veģetārs un gards biešu pīrāgs. To var pasniegt gan siltu vai aukstu, varat to paņemt līdzi uz darbu vai pasniegt ēdienreizē kopā ar salātiem. Sātīgi un gardi:
Sastāvdaļas vienam pīrāgam:
- viena kārtainās mīklas plāksne (saldēta)
- 30 grami fetas tipa siera
- 30 grami skābā krējuma
- 1/4 paliela sīpola un nedaudz sviesta tā apbrūnināšanai
- 1 maza vārīta bietīte
- zaļumi dekorēšanai
- ieteicama balzamiko mērce (ne etiķis)
Kārtaino mīklu atsaldē un nogriež no katras maliņas aptuveni 7mm platu strēmelīti. Atlikušās mīklas pamatnes malas tāpat 7mm platumā apsmērē ar ūdeni un uzliek nogrieztās strēmelītes, tā veidojot tādu kā rāmīti, kas noturēs pildījumu. Pamatni liek cepties 15 minūtes 175 grādos.
Tikmēr pagatavo pildījumu. Uz pannas nelielā sviesta daudzumā apcep smalki sagrieztus sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Bļodiņā samaisa krējumu un sieru, saspaida ar dakšiņu līdz masa kļūst viendabīga. Izceptajā pīrāgā liek ceptos sīpolus, tiem pa virsu klāj siera krēmu, un biežu strēmelītes un pārlej ar balzamiko mērcīti. Cep vēlreiz aptuveni 12 minūtes 175 grādos.
Pirms pasniegšanas apber ar zaļumiem.
Lai garšo!