Mīkstās piparkūkas (bez olām)

dsc_661811Kad biju maza, vietējā veikalā Ziemassvētku laikā varēja iegādāties lielos gabalos sagrieztus mīksto piparkūku raušus. Mīkstus, aromātiskus un pikantus, bet ne ļoti saldus. Šo lielo, mīksto piparkūku var cept gan taisnstūra formā, gan apaļā kūkas formā un sagriezt kā kūku. To var papildināt ar riekstiem, rozīnēm un cukādēm un glazēt ar šokolādi. Sastāvdaļas (22-24 cm diamtra kūkas formai, 25x35cm formai- sastāvs jādubulto):

  1. 250 grami miltu
  2. 145 grami cukura
  3. 60 grami medus
  4. 1,5 ēdamkarotes kakao
  5. 1,5 ēdamkarotes piparkūku garšvielas
  6. 2 tējkarotes cepamā pulvera
  7. 250ml piena
  8. 2 ēdamkarotes eļļas

Vienā bļodā samaisa miltus, cukuru, kakao, piparkūku garšvielas un cepamo pulveri. Katliņā uz lēnas uguns liek pienu, medu un eļļu. To visu uzsilda līdz piens kļuvis patīkami silts, bet ne karsts. Tad to lēnām maisot pievieno miltu maisījumam. Kad masa kļuvusi viendabīga un bez kunkuļiem, to pilda cepamajā formā, kura izklāta ar cepamo papīru.

Cep 175 grādos, 30-35 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

Es gatavo piparkūku rausi pārlēju ar kausētu šokolādi un izdekorēju ar lobītām mandelēm.

Advertisements

One Comment Add yours

  1. Jevgēnija saka:

    Paldies par labu recepti, ātri un garšīgi!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s