Trīskāršā šokolādes torte

dsc_65351Šī ir vienkārši pagatavojama, bet bagātīga šokolādes torte. Tās sastāvā ir klasisks šokolādes biskvīts, vienkāršs šokolādes krēms un glazūra. Lai gan sākotnēji šķiet, ka tortē ir daudz sastāvdaļu, tās pagatavošana nav sarežģīta, turklāt katru no daļām iespējams pagatavot atsevišķi un kūku kopā salikt vēlāk. Lai top šokolādes sapnis..Sastāvdaļas biskvītam (es kūku cepu 20cm formā):

  1. 235 grami milti
  2. 65 grami kakao
  3. 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  4. 1 tējkarote sodas
  5. šķipsniņa sāls
  6. 120ml eļļas
  7. 300 grami cukura
  8. 2 olas
  9. 180 ml piena
  10. 240 ml kafijas

Vienkāršs šokolādes krēms:

  1. 200ml saldā krējuma
  2. 200g tumšās šokolādes
  3. 60g sviesta

Pildījumam:

Skābens ievārījums- iesaku ķiršu

Glazūra:

  1. 70 grami šokolādes
  2. 60 ml saldā krējuma

Bezē krēma rozītes:

  1. 60 grami cukura
  2. 30 grami cukura sīrupa
  3. 20 grami ūdens
  4. 1 olas baltums

 

Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru un ietauko. Mīklu būs nepieciešams cept 3 daļās, jo kūkai paredzēts 3 kārtas. Sajauc miltus, kakao, cepamo pulveri, sodu, sāli. Otrā bļodā sakuļ olas, eļļu un pienu un cukuru. Kuļ aptuveni 2 minūtes. Tad apvieno abas masas un lēnām pievieno pagatavotu kafiju. Visu rūpīgi izmaisa. Mīklu sadala 3 daļās un cep 20cm lielās formās aptuveni 25 minūtes 175 grādos, līdz iesprausts koka irbulītis ir sauss. Ja izvēlējāties cept mazākās vai lielākās kūkas formās, tad cepšanas laiks var manīties.

Kūku no formas izņemat, kad tās jau ir 15 minūtes padzisušas. Esat uzmanīgi, jo kūkas biskvīts ir maigs, sulīgs un trausls.

Biskvītu varat ietīt pārtikas plēvē un uzglabāt līdz nākamajai dienai.

Katliņā uzkarsē saldo krējumu, tajā ieliek gabaliņos sagrieztu sviestu un šokolādi. Maisa līdz šokolāde izkūst. Ļauj krēmam pilnībā atdzist, tad to uzputo līdz krēms kļūst biezs un gaišāks. Arī krēmu varat uzglabāt ledusskapī.

Glazūru un bezē cepurītes gatavo tieši pirms kūkas izveides, un to dara šādi:

aplūkojiet biskvītus, ja tiem ir uzkalniņi, tad tie ir jānogriež. Katru biskvītu apsmērē ar ievārījumu un nelielu daudzumu šokolādes krēma-aptuveni 3 ēdamkarotes. Ar atlikušo krēmu pārklāj kūku, noliek vēsumā.

Pagatavo glazūru, katliņā uzkarsē saldo krējumu, tajā iemaisa šokolādi līdz tā pilnībā izkususi. Pagaida dažās minūtes līdz šokolādes glazūra nedaudz sabiezē. Tad uzmanīgi ar tējkaroti to klāj uz kūkas.

Ja vēlaties torti var dekorēt arī ar bezē krēma rozītēm. Katliņā ielej ūdeni, cukuru, sīrupu. Kausē līdz cukurs pilnībā izkusis un masa uzvārījusies. Paralēli sāk kult olbaltumu, tad ar vienu roku kuļ olbaltumu un mazā strūkliņā pievieno vārošo cukura sīrupu. Turpina strauji putot. To dara līdz brīdim, kad olbaltuma masa kļuvusi ļoti stingra un vēsa. Karstais cukura sīrups darīs brīnumu- bezē cepurīte būs stingras, noturīgas un nesaplaks vismaz 2 dienas, ja kūku glabāsiet ledusskapī.

 

 

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s