Šokolādes kēksiņi

dsc_7438Šie kēksiņi ir mīksti un sulīgi. Tie nav pārlieku saldi, bet ar bagātīgu šokolādes garšu. Kēksiņu iekšpusē slēpjas izkusuši šokolādes gabaliņi. Turklāt to pagatavošanā netiek izmantota kafija, kā vairumam līdzīgu izstrādājumu, tādēļ tie piemēroti arī jaunākiem kārumniekiem.

Sastāvdaļas (daudzums atkarīgs no formiņu lieluma, vidēji 24 gab.):

  1. 300 grami miltu
  2. 80 grami kakao
  3. 1 tējkarote dzeramās sodas
  4. 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  5. šķipsniņa sāls
  6. 100 grami sviesta
  7. 350 ml paniņas
  8. 2 olas
  9. 100 grami šokolādes
  10. 250 grami cukura

Sviestu izkausē mīkstu, saputo kopā ar cukuru, paniņām un olām. Atsevišķi sajauc miltus, kakao, sodu un cepamo pulveri, sāli. Tad apvieno abas masas. Miltu masu jāiejauc vieglām kustībām, necenšoties pārlieku daudz masu maisīt. Šokolādi sasmalcina ar asu nazi mazos gabaliņos un apmēram 3/4 iejauc kēksiņu masā. Tos pilda formiņās. Atlikušos šokolādes gabaliņus uzkaisa kēksiņiem.  Tos cep 200 grādos 20 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti, jo ja izvēlēsities mazākas formiņas, tās attiecīgi ātrāk būs gatavas.

Ja mājās nav speciālo papīrīšu kēksiņu cepšanai, variet izmantot arī cepamo papīru. To nogriež četrstūra formā un cieši piespiež otrādi apgrieztai glāzei. Tā izveidojot formu, kurā pildīt kēksiņus.

 

vai arī šādi:

Abi varianti-sanāca ļoti gardi!

Advertisements

One Comment Add yours

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s