Kanēļa kēksiņi

DSC_7550.JPGŠie kēksiņi ir gaisīgi un viegli, ar patīkamu kanēļa garšu. Tos īpašus padara brūnā cukura un kanēļa cepurīte.

Sastāvdaļas:

  1. 55 grami mīksta sviesta
  2. 50 grami eļļas
  3. 100 grami baltā cukura
  4. 70 grami brūnā cukura
  5. 2 olas
  6. 320 grami miltu
  7. 225 grami piena
  8. 2 tējkarotes cepamā pulvera
  9. šķipsniņa sāls
  10. 1/2 tējkarote kanēļa (varat likt līdz 1 tējkarotei kanēļa)
  11. 1/2 tējkarotes rīvēta muskatrieksta  (ieteicams, bet var iztikt arī bez)
  12. 40grami sviesta-kanēļa garoziņai
  13. 30 grami brūnā cukura un kanēļa maisījuma-kēksiņu rotāšanai

Bļodā liek mīkstu sviestu, eļļu, cukuru un olas- visu sakuļ viendabīgā masā. Pievieno pienu. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli, kanēli un muskatriekstu, ja to lietojat. Visu apvieno un viegli samaisa. Cep 190 grādos aptuveni 17 minūtes (atkarīgs no formiņu lieluma). Kamēr kēksiņi cepas, izkausē 40 gramus sviesta un sajauc cukura-kanēļa maisījumu. Kad kēksiņi gatavi un nedaudz atdzisuši, tos plānā kārtiņā apsmērē ar kausēto sviestu. Es lietoju otiņu. Kēksiņu nekavējoties iemērc cukura-kanēļa maisījumā. Ļauj nožūt.

DSC_7550

Būs gardi!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s