Šie kēksiņi ir gaisīgi un viegli, ar patīkamu kanēļa garšu. Tos īpašus padara brūnā cukura un kanēļa cepurīte.
Sastāvdaļas:
- 55 grami mīksta sviesta
- 50 grami eļļas
- 100 grami baltā cukura
- 70 grami brūnā cukura
- 2 olas
- 320 grami miltu
- 225 grami piena
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- 1/2 tējkarote kanēļa (varat likt līdz 1 tējkarotei kanēļa)
- 1/2 tējkarotes rīvēta muskatrieksta (ieteicams, bet var iztikt arī bez)
- 40grami sviesta-kanēļa garoziņai
- 30 grami brūnā cukura un kanēļa maisījuma-kēksiņu rotāšanai
Bļodā liek mīkstu sviestu, eļļu, cukuru un olas- visu sakuļ viendabīgā masā. Pievieno pienu. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli, kanēli un muskatriekstu, ja to lietojat. Visu apvieno un viegli samaisa. Cep 190 grādos aptuveni 17 minūtes (atkarīgs no formiņu lieluma). Kamēr kēksiņi cepas, izkausē 40 gramus sviesta un sajauc cukura-kanēļa maisījumu. Kad kēksiņi gatavi un nedaudz atdzisuši, tos plānā kārtiņā apsmērē ar kausēto sviestu. Es lietoju otiņu. Kēksiņu nekavējoties iemērc cukura-kanēļa maisījumā. Ļauj nožūt.
Būs gardi!