Kādā janvāra nedēļas nogalē kopā ar draugu devāmies uz Pagalmu, kafeinīcu, kas atrodas netālu no Kronvalda parka. Vasarā šeit noteikti baudāms kanāla tuvums, bet arī ziemas vakarā tumšais Pagalms izceļas ar skaistām lampiņu virtenēm. Kafeinīca sestdienas vakarā ir pilna, bez rezervācijas pieejami vien divi galdiņi. Par to kāda atmosfēra tur valda un kā garšoja mums pasniegtais ēdiens, lasi tālāk…Kā jau minēju, kafeinīca par apmeklētāju daudzumu sūdzēties nevar. Pie blakus galdiņiem dzirdamas visdažādākās svešvalodas un šķiet, ka cilvēki šeit jūtas patiešām labi un omulīgi. Kafeinīcā jeb restorānā Pagrabs (grūti atrast īsto apzīmējumu) ēdienkarte nav plaša, tomēr tajā atradīsi gan zupas un salātus, gan gaļas un zivju ēdienus, taču es vēlējos nobaudīt jūras veltes, tādēļ uzkodās izvēlējos mīdijas tomātu mērcītē. Šādi pasniegtas mīdijas ēdu pirmo reizi, jo parasti tās baudu gatavotas baltvīnā. Taču arī šāda mērces versija ir gana baudāma. Vienīgi mīdijas balansēja uz robežas ar pārsautēšanu. Arī par attiecīgo summu citos Rīgas restorānos tiek pasniegta lielāka porcija. Bet kopumā ļoti gards ēdiens.
Otrajā ēdienā izvēlējos astoņkāji, tam piedevās līdzīgi kā mīdijām ir dažādi pagatavoti tomāti- varbūt pat nedaudz par daudz tomātu, bet atkal kopumā gards, labi pagatavots ēdiens. Astoņkāja garša nav nomākta ar garšvielām, turklāt tas nebija sīksts. Ēdiens arī vizuāli bija ļoti baudāms.
Bet tad nāca deserts. Izvēlējos šokolādes fondantu ar šokolādes mērci un kafijas drupačām. Bet mans vakariņu biedrs- pavlovu ar bumbieru gabaliņiem. Lai gan uz vietas pieejamas arī citas kūkas, šie deserti ēdienkartē minēti kā vienīgie. Fondants tiešām labs, bagātīgs un krēmīgs ar škidru viducīti. Skaisti pasniegts deserts. Taču pavlova..piedodiet, bet totāla izgāšanās. Ja es tādu būtu pagatavojusi mājās, tā nonāktu miskastē. Pilnībā pārcepta, izcili cieta, karotīti tādā nebija iespējams iespraust. Turklāt situāciju neglāba ne krēms, ne bumbieru gabaliņi, kas diemžēl garšas ziņā nebija saskanīgi ne ar krēmu, ne pavlovu pašu. Ļoti skumjš noslēgums, kopumā gardai un baudāmai pieredzei.
Par vienu uzkodu, otro ēdienu, dievien desertiem un dažiem dzērieniem samaksāti 50 eiro.
Interjers tajā vietā ir labs, un man šķiet tomēr šī vieta vairāk specializējās uz kotēļiem. 🙂
Par interjeru pilnībā piekrītu. Un arī atmosfēra ļoti patīkama.
Prasītos vairāk un kvalitatīvākas bildes, no šīm grūti ko saprast.
Pilnībā piekrītu, taču diemžēl arī pats Pagrabs ir ļoti tumš gan no ārpuses, gan iekšpuses, turklāt tumšā ziemas vakarā ir vēl jo grūtāk ko saprast. Ieteiktu apmeklēt viņu lapu facebook, tur varēsiet visu apskatīt labāk.