Turku zirņi jeb auna zirņi ir lielisks proteīna un olbaltumvielu avots, satur vērtīgas taukskābes un minerālvielas. Tos var izmantot dažādu ēdienu sastāvā, kā arī pagatavot šādas- vienkāršas un gardas uzkodas, lieliski garšos siltas, pie alus kausa vai kā kārums, skatoties kādu labu filmu. Turklāt tās var papildināt ar savām iecienītākajām garšvielām. Es lietoju timiānu, rozmarīnu, saldo paprikas pulveri un nedaudz sāls.
Sastāvdaļas:
- Viens iepakojums vārītu turku zirņu (pieejamas gan skārda bundžiņās, kartona kārbiņās vai stikla burkās)
- 1 tējkarote neitrālas eļļas
- jūsu iecienītās garšvielas- es lietoju timiānu, rozmarīnu, saldo paprikas pulveri un sāli.
Turku zirņiem notecina lieko šķidrumu un tos noskalo, lietojot caurduri. Tad zirņus ber uz papīra virtuves dvieļa un tos rūpīgi nosusina. Tādējādi nolobīsies arī zirņu miziņas- tās izmetam. Zirņus liek uz cepamās pannas, aplej ar tējkaroti neitrālas eļļas, izmaisa un cep 25 minūtes cepeškrāsnī 180-190 grādos. Kad zirņi gatavi un tikko izņemti no krāsns tos apber ar garšvielām un sāli.
Pasniedz siltus. Kad tie kļūst vēsi, tie nedaudz atgūst mitrumu un kļūst mīkstāki, taču ir tik pat gardi!
Lai izdodas!