Krēmīgs un maigs šokolādes saldējums, kuru varēsi pagatavot bez saldējuma mašīnas

DSC_0230(2)00.jpg Agrāk mājas saldējumu gatavoju pēc receptes, kas prasīja daudz pūļu, laika, dažādas sastāvdaļas. Un gala rezultāts, jāatzīst, nu nebija tas labākais. Taču beidzot esmu atradusi vienkāršu šokolādes saldējuma recepti, ar kuru esmu tiešām apmierināta. Saldējums sanāk gana krēmīgs un maigs. Turklāt tā pagatavošanā nepieciešamas vien 4 sastāvdaļas! Un nekādu saldējuma mašīnu! Netici? Izmēģini!

 

Sastāvdaļas:

  1. 500ml saldā krējuma
  2. 400 grami iebiezinātā piena ar cukuru (to zilajā skārda bundžiņā)
  3. 2 pilnas ēdamkarotes kakao
  4. 110 grami šokolādes

Ņem 70 gramus no šokolādes un kausē ūdens peldē. Kad šokolāde izkususi tai pievieno iebiezināto pienu- izkasa visu, kas bundžiņā ir (mana pieredze rāda, ka tie būs nedaudz mazāk kā 400 grami, bet tas ir pietiekami). Sanāk tāda bieza, ķēpīga masa. Atlikušo šokolādi sasmalcina ar nazi. Citā bļodā sakuļ saldo krējumu. Kad krējums sakults, tam pievieno kakao, sakapātos šokolādes gabaliņus un iebiezinātā piena masu. Visu lēni un prātīgi izmaisa. Liek traukā saldēties. Aptuveni pēc 1 stundas saldējuma masu vēlreiz izmaisa, lai tā vienmērīgāk sasaltu. Aptuveni pēc 4 stundām saldējums būs gatavs lietošanai. Tas, protams, atkarīgs no temperatūras saldētavas nodalījumā. Ja saldējums sasalis ļoti ciets, to pirms ēšanas jāizņem no saldētavas un jāpatur ledusskapī, tad tas atkal kļūs vijīgs un mīksts.

Saldējumu iespējams papildināt, gan ar šokolādes vai karameļu mērci, grauzdētiem riekstiņiem vai, piemēram, ar šokolādes cepumu gabaliņiem.

 

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s