Gaisīgā jāņogu kūka ar bezē cepurīti

DSC_041200Šī gaisīgā un maigā kūka ir vienkārši pagatavojama. Tā būs piemērota pēcpusdienas tējai vai dārza ballītei.

Sastāvdaļas: (23x30cm lielai formai vai 26cm diametra kūkas formai)

  1. 265 grami miltu
  2. 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  3. 100 grami mīksta sviesta
  4. 90 grami cukurs
  5. tējkarote vaniļas cukura
  6. 4 olu dzeltenumi
  7. 150 grami piena
  8. miziņa no 1/2 citrona

Kūkas virsējai kārtai

  1. 350 grami jāņogu
  2. 6 olu  baltumi
  3. 200 grami cukura
  4. 1 ēdamkarote kartupeļu cietes

Ar mikseri sakuļ olas dzeltenumus, sviestu un cukuru, līdz masa kļūst viendabīga un gaisīga. Pievieno vaniļas cukuru vai vaniļu un citrona miziņu. Lēnām pamīšus pievieno miltus un pienu (nedaudz piena un nedaudz miltus, samaisa, tad atkal pienu un miltus). Maisa līdz masa ir viendabīga. Klāj veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs. Mīkla būs diezgan bieza. Mīklu pārber ar pusi no jāņogām, tās viegli piespiež, tā, lai tās nedaudz iegrimtu mīklas masā. Cep 30 minūtes 175 grādus karstā krāsnī.

Tikmēr atlikušās ogas pārber ar kartupeļu cieti un izmaisa. Olu baltumus sakuļ vieglās putās, tad lēnām un pamazām pievieno cukuru un turpina kult, līdz veidojas stingras putas. Uzmanīgi iemaisa ogas. Olbaltumu masu klāj uz tikko izceptās pamatnes un tūlīt pat liek atkal krāsnī, nedaudz samazinot temperatūru uz 160 grādiem. Cep vēl 30 minūtes. Ja olbaltums pirms cepšanas laika beigām sāk izteikti brūnāk, temperatūru ieteicams samazināt vēl (nesatraucieties, pamatne būs jau izcepusies).

 

Lai izdodas!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s