Rudens drēgnumā, kad apkārt klejo vīrusi, es cenšos sevi un savu ģimeni palutināt ar veselīgiem, vitamīniem bagātiem ēdieniem un dzērieniem. Lai gan vasaras sezonā cenšos izvēlēties Latvijā augušus produktus, rudenī reizēm der nobaudīt arī ko eksotiskāku. Tā kā veikalā ieraudzīju sārtu, aromātisku mango, bet bērniem tie svaigā veidā īpaši negaršo, pagatavoju šādu veselības dzērienu. Jo saldāki un gatavāki būs augļi, jo mazāk cukura tam būs jāpievieno.
Sastāvdaļas:
- 1/2 gatava ananasa
- 1 gatavs mango
- sula no viena citrona
- 1 litrs ūdens
- 80 grami cukura
- ledus gabaliņi- pasniegšanai
Ieteicams izmantot tikai gatavus un saldus augļus. Tos nomizo un sagriež gabalos. Tad tos sablenderē viendabīgā masā.
Katliņā lej ūdeni, citronu sulu, pieber cukuru un karsē maisot, līdz cukurs izkusis. Tad pievieno sablenderēto augļu masu. Visu uz lēnas uguns vēl karsē aptuveni 10 minūtes. Ja augļi bijuši skābāki, tad nepieciešams pievienot vēl nedaudz cukura.
Dzērienam ļauj atdzist. To pasniedz ar ledus gabaliņiem.