Mīksta un sulīga šokolādes kūka apvienojumā ar skābenām rudens avenēm, manuprāt, ir izcila kombinācija. Sajauc mīklu, pārber avenes, izcep un mielojies! Tik vienkārši!
Sastāvdaļas:
- 2 olas
- 180 grami cukura
- 20ml piena
- 250 grami salda krējuma
- 200 grami milti
- 45 grami kakao
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- aptuveni 150 grami aveņu
Olas sajauc ar cukuru un pienu. Citā bļodā sakuļ saldo krējumu līdz tas kļūst stigrs. Putukrējumā iecilā olu masu. Atsevišķi sajauc miltus, kakao un cepamo pulveri. Miltus lēni iecilā putukrējuma un olu masā, maisa līdz izveidojas viendabīga masa. Kūkas mīklu lej veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs (var lietot arī 26cm lielu kūku formu). Nebaidieties, ja iesākumā šķitīs, ka mīklas nav daudz. Pārber avenes un nedaudz iespiež kūkas mīklā.
Cep 180 grādos apmēram 25 minūtes. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti, jo cepšanas ilgums var būt atkarīgs no cepeškrāsns, ogu daudzuma vai kūkas formas.
Būs garšīgi!