Šokolādes un rudens aveņu kūka

DSC_0532.JPGMīksta un sulīga šokolādes kūka apvienojumā ar skābenām rudens avenēm, manuprāt, ir izcila kombinācija. Sajauc mīklu, pārber avenes, izcep un mielojies! Tik vienkārši!

Sastāvdaļas:

  • 2 olas
  • 180 grami cukura
  • 20ml piena
  • 250 grami salda krējuma
  • 200 grami milti
  • 45 grami kakao
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • aptuveni 150 grami aveņu

Olas sajauc ar cukuru un pienu. Citā bļodā sakuļ saldo krējumu līdz tas kļūst stigrs. Putukrējumā iecilā olu masu. Atsevišķi sajauc miltus, kakao un cepamo pulveri. Miltus lēni iecilā putukrējuma un olu masā, maisa līdz izveidojas viendabīga masa.  Kūkas mīklu lej veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs (var lietot arī 26cm lielu kūku formu). Nebaidieties, ja iesākumā šķitīs, ka mīklas nav daudz. Pārber avenes un nedaudz iespiež kūkas mīklā.

DSC_0514.JPG

Cep 180 grādos apmēram 25 minūtes. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti, jo cepšanas ilgums var būt atkarīgs no cepeškrāsns, ogu daudzuma vai kūkas formas.

 

Būs garšīgi!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s