Rauga vafeles

DSC_049711.jpg Vafeles var pagatavot dažādi, taču viena no populārākajām ir rauga vafeļu mīkla. Šādas vafeles ir mīkstas, biezas un viegli saldas. Vafeles pasniedz ar pūdercukuru, kļavu sīrupu vai kādu ievārījumu. Man šos gardumus vislabāk patīk ēst kopā ar svaigām ogām un viegli apgrauzdētām mandeļu skaidiņām.

Sastāvdaļas:

  • 250 grami milti
  • 2 olas
  • 30 grami cukura
  • 40 grami kausēta sviesta
  • 100 grami skābā krējuma
  • 160 grami piena
  • 10 grami svaigā rauga
  • vaniļas cukurs
  • šķipsniņa sāls

Mīkla paredzēta taisnstūra formas vafeļu pannai, citas formas vafeļu pannās neesmu tās gatavojusi un nezinu kāds būs rezultāts.

Bļodā svaigo raugu saspaida kopā ar cukuru. Pienu uzsilda līdz tas kļūst maigi silts. Pārlej raugam. Pievieno olas, skābu krējumu un kausētu sviestu, visu kārtīgi izmaisa. Pievieno miltus un šķipsniņu sāls. Mīklai ļauj uzrūgt aptuveni 1-1,5 stundu. Pirms cepšanas vafeļu pannā, mīklai var uzbērt nedaudz cukura, tad tās izdosies īpaši kraukšķīgas. Pasniedz siltas!

Labu apetīti!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s