Pavisam nesen manā virtuvē ienākusi kvinoja. Šim interesantajam un uzturvērtības ziņā unikālajam produktam ir dažādi pielietojuma veidi, taču man vislabāk tā garšo ar krāsnī ceptiem dārzeņiem. Pavisam vienkāršas, bet sātīgas un gardas pusdienas vai vakariņas garantētas.
Sastāvdaļas (2 porcijas) :
- puse neliela cukīnī (10-15cm)
- puse mazas paprikas
- 2 nelieli burkāni
- 5 šampinjoni
- 1 sīpols
- eļļa cepšanai
- provansas garšvielas, sāls, pipari, saldās paprikas pulveris
- balzamiko etiķis
- fetas siers
- 70 grami kvinojas
- ēdamkarote sviesta
- 200ml ūdens
Dārzeņus nomazgā un sagriež nelielos, līdzīga lieluma gabalos. Piemēram, burkānus sagriež plānās ripiņās, papriku nelielos kvadrātiņos. Dārzeņus apslaka ar nelielu daudzumu eļļas (aptuveni 2 ēdamkarotes), izmaisa un kārto uz cepamās pannas, kurā ieteicams ieklāt cepamo papīru. Dārzeņus pārber ar sāli, pipariem un garšvielām. Cep 180 grādos.
Tikmēr pagatavo kvinoju. Katliņā, nelielā karstumā izkausē sviestu, tad ieber kvinoju un 1-2 minūtes to maisot apcep. Pārlej ar ūdeni- 200ml. Vāra bez vāka aptuveni 12-15 minūtes. Kad ūdens izvārījies, noslēdz karstumu un katliņam uzliek vāku. Tā ļaujot kvinojai pilnībā uzbriest.
Kad dārzeņi kļuvuši zeltaini brūni, tie ir gatavi. Man patīk, ja dārzeņi ir saglabājuši savu tekstūru un kraukšķīgumu, tādēļ tos cepu neilgi. Pēc cepšanas dārzeņiem vienmērīgi pārlej dažus pilienus balzamiko etiķi. Pieber izvārīto kvinoju, izmaisa. Pirms pasniegšanas pārber ar maziem fetas gabaliņiem.
Lai izdodas!