Krāsnī cepti dārzeņi ar kvinoju un fetas sieru

DSC_8538.JPGPavisam nesen manā virtuvē ienākusi kvinoja. Šim interesantajam un uzturvērtības ziņā unikālajam produktam ir dažādi pielietojuma veidi, taču man vislabāk tā garšo ar krāsnī ceptiem dārzeņiem. Pavisam vienkāršas, bet sātīgas un gardas pusdienas vai vakariņas garantētas.

Sastāvdaļas (2 porcijas) :

  • puse neliela cukīnī (10-15cm)
  • puse mazas paprikas
  • 2 nelieli burkāni
  • 5 šampinjoni
  • 1 sīpols
  • eļļa cepšanai
  • provansas garšvielas, sāls, pipari, saldās paprikas pulveris
  • balzamiko etiķis
  • fetas siers
  • 70 grami kvinojas
  • ēdamkarote sviesta
  • 200ml ūdens

Dārzeņus nomazgā un sagriež nelielos, līdzīga lieluma gabalos. Piemēram, burkānus sagriež plānās ripiņās, papriku nelielos kvadrātiņos. Dārzeņus apslaka ar nelielu daudzumu eļļas (aptuveni 2 ēdamkarotes), izmaisa un kārto uz cepamās pannas, kurā ieteicams ieklāt cepamo papīru. Dārzeņus pārber ar sāli, pipariem un garšvielām. Cep 180 grādos.

Tikmēr pagatavo kvinoju. Katliņā, nelielā karstumā izkausē sviestu, tad ieber kvinoju un 1-2 minūtes to maisot apcep. Pārlej ar ūdeni- 200ml. Vāra bez vāka aptuveni 12-15 minūtes. Kad ūdens izvārījies,  noslēdz karstumu un katliņam uzliek vāku. Tā ļaujot kvinojai pilnībā uzbriest.

Kad dārzeņi kļuvuši zeltaini brūni, tie ir gatavi. Man patīk, ja dārzeņi ir saglabājuši savu tekstūru un kraukšķīgumu, tādēļ tos cepu neilgi. Pēc cepšanas dārzeņiem vienmērīgi pārlej dažus pilienus balzamiko etiķi. Pieber izvārīto kvinoju, izmaisa. Pirms pasniegšanas pārber ar maziem fetas gabaliņiem.

Lai izdodas!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s