Vafeles var pagatavot dažādi, taču viena no populārākajām ir rauga vafeļu mīkla. Šādas vafeles ir mīkstas, biezas un viegli saldas. Vafeles pasniedz ar pūdercukuru, kļavu sīrupu vai kādu ievārījumu. Man šos gardumus vislabāk patīk ēst kopā ar svaigām ogām un viegli apgrauzdētām mandeļu skaidiņām.
Sastāvdaļas:
- 250 grami milti
- 2 olas
- 30 grami cukura
- 40 grami kausēta sviesta
- 100 grami skābā krējuma
- 160 grami piena
- 10 grami svaigā rauga
- vaniļas cukurs
- šķipsniņa sāls
Mīkla paredzēta taisnstūra formas vafeļu pannai, citas formas vafeļu pannās neesmu tās gatavojusi un nezinu kāds būs rezultāts.
Bļodā svaigo raugu saspaida kopā ar cukuru. Pienu uzsilda līdz tas kļūst maigi silts. Pārlej raugam. Pievieno olas, skābu krējumu un kausētu sviestu, visu kārtīgi izmaisa. Pievieno miltus un šķipsniņu sāls. Mīklai ļauj uzrūgt aptuveni 1-1,5 stundu. Pirms cepšanas vafeļu pannā, mīklai var uzbērt nedaudz cukura, tad tās izdosies īpaši kraukšķīgas. Pasniedz siltas!
Labu apetīti!
Paldies par recepti! Manējie ļoti novērtēja šādas brokastis :))
Super! Paldies!