Šis interesantais ēdiens ir pikants, sātīgs un ļoti gards. Tajā jūtama gan ziedkāposta, čili, gan ķiploka garša. Manuprāt, tā ir lieliska alternatīva gaļas ēdieniem.
Sastāvdaļas:
- 1 puķkāposta galviņa
- 220 ml ūdens
- 160 grami miltu
- eļļa puķkāpostu fritēšanai- aptuveni 700-1000 ml
- 1/2 tējkarote cepamā pulvera
- 1/2 tējkarote sāls
- 1 ēdamkarote eļļas
- 1 tējkarote sasmalcināta ķiploka
- 1 pilna ēdamkarote kartupeļu cietes
- 4 ēdamkarotes sojas mērces
- 1 ēdamkarote kečupa
- tējkarote saldā čili mērces (ja garšo pikanti ēdieni, čili mērces daudzumu var nedaudz palielināt)
- 1 ēdamkarotes brūnā cukura
- 150 ml ūdens-mērcei
Puķkāpostu sadala nelielās rozītēs. Bļodā sajauc 220ml ūdens, pievieno 160 gramus miltu, cepamo pulveri un sāli. Visu samaisa līdz izveidojas viendabīga mīka. Neliela izmēra katliņā uzsilda eļļu. Puķkāposta rozītes mērc miltu mīklā, notecina lieko šķidrumu un fritē eļļā līdz tās ir gaiši dzeltenas. Puķkāpostus novieto uz papīra dvieļa, lai notek liekais eļļas daudzums.
Pagatavo mērci: sajauc 150ml ūdens ar sojas mērci, brūno cukuru, kartupeļu cieti, kečupu un saldo čili mērci. Visu sajauc līdz veidojas viendabīga mērce. Pannā lej ēdamkaroti eļļas un pievieno sasmalcinātu ķiploku, kad tas paliek zeltaini brūns, klāt pielej arī sojas un čili mērcīti. Samazina karstumu un aptuveni 30 sekundes mērcīti silda, līdz tā sāk biezēt. Tad mērcē ieber izceptās puķkāpostu rozītes, visu apmaisa un noņem no karstuma. Dažas minūtes atļauj garšām sadraudzēties. Puķkāpostus var apbērt ar sezama sēkliņām un smalki sagrieztiem sīpollociņiem. Pasniedz ar rīsiem.
Lai garšo!
Vienīgā problēma ar šiem puķkāposti ir tā, ka tos nevar pārstāt ēst 😀