Augļu groziņi

Šādi augļu groziņi izskatās fantastiski, taču patiesībā tie ir salīdzinoši viegli pagatavojami. Turklāt to pagatavošanā var izmantot attiecīgajā gadalaikā pieejamos augļus. Vasarā- zemenes, avenes n citas ogas, bet ziemā-konservētus persikus, mandarīnus un kivi. Ja augļu groziņi paredzēti ilgākai uzglabāšanai tos var pārliet ar želatīnu. Ja gatavojat tos kopā ar bērniem, katrs var izrotāt savu groziņu pēc sirds patikas.Sastāvdaļas 12  groziņiem:

1.250 g milti

2.naža gals sāls

3.120 g mīksta sviesta

4.50 g cukura

5. viena ola

Sastāvdaļas olu krēmam:

1.300ml piens

2. tējkarote vaniļas cukura

3. 2 tējkarotes miltu

4. 2 tējkarotes kartupeļu miltu

5.3 olu dzeltenumi

6. 50 grami cukura

Greznošanai pēc izvēles- kārba konservētas aprikožu pusītes, kivi, zemenes, vīnogas, konservēti mandarīni vai citi augļi.Pagatavojam mīklu groziņiem- sviestam jābūt mīkstam, tad to kopā ar pārējām sastāvdaļām to sajuc bļodā. Es to daru ar rokām, taču var izmantot arī virtuves kombainu. Mīkla rūpīgi viendabīgi sajaukta, ir jāsaveļ bumbā, kuru uz pusstundu noliek ledusskapī. Tikmēr pagatavojam olu krēmu. Katliņā ielej pienu, piesit olu dzeltenumus un cukuru. Maisot pieber miltus. Rūpīgi izmaisa, tad liek uz plīts un mazā siltumā karsē, nepārtraukti maisot. Pāris minūšu laikā krēms būs sabiezējis, noņemam no uguns un atdzesējam.Tad mīklu plānā kārtiņā liekam metāla formiņās. Mīklas daudzumam vajadzētu pietikt 12 kēksiņu formiņām, kuras ir 8 cm diametrā. Cepam 200 grādos apmēram 10-15 minūtes, kamēr groziņi ir gaiši brūni.Tad tos pildam ar pagatavoto krēmu. Pa virsu kārtojam augļus pēc izvēles. Piemēram, konservētas persiku pusītes sagriežam smalkās šķēlītēs, uz pusēm pārgriestas vīnogas, kivi šķēlītes vai pat veselas zemenes.Ja groziņi paredzēti ilgākai uzglabāšanai, tad ieteiktu tos pārklāt ar veikalos nopērkamu želeju, kas speciāli paredzēta kūku garnēšanai. Tādejādi groziņi būs kā svaigi arī nākamajā dienā!

9 Comments Add yours

  1. Rita saka:

    Viegli, lēti un ļoti, ļoti garšigi. Ļoti saprotama recepte un jautājumi papildus nemaz neradās. Paldies par recepti! Šodien taisu jau otro reizi 🙂

  2. iveta saka:

    Ļoti laba recepte, paldies! Visiem ļoti garšoja.

    1. Paldies, ka izmēģinājāt!

  3. saulite77 saka:

    Grozini ir loti gardi, bet ja zem krēma paliek vienu karotīti skābu zapti- ķirsu vai aveņu, iznāk tik ideāla garša! Tie nekad nav pa sausi un nav pa saldiem.es tos gatavoju katru mēnesi. Un mīklai izmantoju citu recepti- 500grami margarins, 2olas un liek miltus ta lai nelīp pie rokam. Protams arī sāls mazliet. Man māsa stradā konditorijā, viņa tādus cep priekš bulciņu veikala. Iznak ļoti gardi.

  4. Aina saka:

    paldies garso lali izskatas jauki

  5. Agate saka:

    Liels paldies par recepti, sanāca tiešām gardi! 🙂

  6. Spora saka:

    Lieliska recepte! Uztasīju šogad klasiskās dzimšanas dienas tortes vietā šādus- pazuda no galda dažās sekundēs 🙂

    1. Paldies, man ir neizmērojams prieks, ka jums garšoja!

Komentēt