Krējuma kēkss

DSC_6246Parasti kēkisu gatavošanā izmantoju sviestu, taču gribēju pamēģināt arī ko savādāku. Šis kēkss pēc garšas ir maigāks un gaisīgāks, nekā no sviesta gatavotais. Tam var pievienot gan rozīnes, gan citrona miziņu, dažādas ogas, želejas un sukādes, gan šokolādes skaidiņas vai riekstus. Pamatrecepte viena, bet dažādojot piedevas iegūsiet dažādus, interesantus kēksus.

 

 

 

Sastāvdaļas:

1.3 olas

2.230 grami cukura

3.250 grami (glāze) krējuma

4.320 grami milti

5.1 tējkarote cepamais pulveris

6.piedevas pēc izvēles (var arī nepievienot)

DSC_6241Olas sakuļ ar cukuru, pievieno skābo krējumu. Pievieno ar cepamo pulveri samaisītus miltus.DSC_6242Šoreiz pievienoju nedaudz rozīnes.DSC_6250Lej veidnē un cep 180 grādos aptuveni 40 minūtes, līdz kēkss ir kļuvis zeltaini brūns.Krējuma kēkssLai garšo!

3 Comments Add yours

  1. Nezināms's avatar Espati saka:

    Keksā neredz rozīnes 😦

    1. Lieta tāda, ka mans vīrs dievina rozīnes, bet dēlam tās nepavisam negaršo. Tādēļ tās nelieku daudz, tā lai abiem garšo. Šajā kadrā kēksā tiešām nevar redzēt rozīnes

  2. Lelde's avatar Lelde saka:

    Paldies par recepti! Vienkārša, no mājās vienmēr atrodamām izejvielām, turklāt tā ir iespēja tikt galā ar ledusskapī piemirstiem krējuma pārpalikumiem :). Viens kekss jau tapa no 12% krējuma, tagad cepas vēl viens no lauku paziņu sūtīta krējuma ar milzīgu tauku procentu, kuru parastā veidā neviens nejaudā ieēst. Pirmajam keksam liku mazāk cukura – 200 gr, bija manai gaumei pat par saldu, šobrīd cepas ar 160 gr cukura, mīkla arī likās pietiekami salda.

Leave a reply to prieksgatavot Atcelt atbildi