Ābolu, šokolādes kūka

DSC_7057Rudens ir viens no maniem mīļākajiem gadalaikiem. Košās kļavu lapas, maigi siltās atvasaras dienas, gardie  āboli un bumbieri manā dārzā- tie ir mani rudens prieki. Tādēļ par godu šim laikam tapa ābolu un šokolādes kūka.Tās garšas tiešām piestāv rudenim-kardamons un kanēlis silda, āboli atsvaidzina. bet šokolāde-mmm..nu šokolāde ir un paliek šokolāde.Sastāvdaļas:

1.100 grami šokolādes (aptuveni 50% kakao)

2.250grami mīksta sviesta

3.140 grami cukura

4.220 grami milti

5.1 tējkarote cepamā pulvera

6.naža gals malta kardamona

7.1 tējkarote kanēļa

8.3 ēdamkarotes piena

9. 2 nelieli vai 1 paliels ābols

10. 4 olas

11.2 ēdamkarotes kakao pulvera

DSC_7037Nomizojam ābolus un sagriežam nelielos gabaliņos.Mīkstu sviestu sakuļam ar olām un cukuru,pievienojam pienu. Atsevišķā bļodā sajaucam miltus, cepamo pulveri un garšvielas. Ūdens peldē izkausē šokolādi.DSC_7038Šokolādes masu pievieno sviesta masai, lēnām pieber miltu un garšvielu maisījumu, kakao un atlikušās sastāvdaļas.DSC_7041Pusi no mīklas lejam formā, uzberam pusi no āboliem. Tad pārlejam ar atlikušo kūkas masu un virsu rotājam ar āboliem kurus viegli iespiežam mīklā. Es izvēlējos kūku rotāt ar mazām ābolu šķēlītēm.šokolādes ābolu kūkaCepam 180 grādos, aptuveni 35-40 minūtes. Kūkas gatavību, kā ierasts, pārbaudām ar kociņu- ja tas ir tīrs-kūka gatava. To pasniedzam ar pūdercukuru un vaniļas mērci vai saldējumu. Īpaši garšīga šī kūka kļūst pēc vairākām stundām.DSC_7054Lai garšo!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s