Rudens ir viens no maniem mīļākajiem gadalaikiem. Košās kļavu lapas, maigi siltās atvasaras dienas, gardie āboli un bumbieri manā dārzā- tie ir mani rudens prieki. Tādēļ par godu šim laikam tapa ābolu un šokolādes kūka.Tās garšas tiešām piestāv rudenim-kardamons un kanēlis silda, āboli atsvaidzina. bet šokolāde-mmm..nu šokolāde ir un paliek šokolāde.Sastāvdaļas:
1.100 grami šokolādes (aptuveni 50% kakao)
2.250grami mīksta sviesta
3.140 grami cukura
4.220 grami milti
5.1 tējkarote cepamā pulvera
6.naža gals malta kardamona
7.1 tējkarote kanēļa
8.3 ēdamkarotes piena
9. 2 nelieli vai 1 paliels ābols
10. 4 olas
11.2 ēdamkarotes kakao pulvera
Nomizojam ābolus un sagriežam nelielos gabaliņos.Mīkstu sviestu sakuļam ar olām un cukuru,pievienojam pienu. Atsevišķā bļodā sajaucam miltus, cepamo pulveri un garšvielas. Ūdens peldē izkausē šokolādi.
Šokolādes masu pievieno sviesta masai, lēnām pieber miltu un garšvielu maisījumu, kakao un atlikušās sastāvdaļas.
Pusi no mīklas lejam formā, uzberam pusi no āboliem. Tad pārlejam ar atlikušo kūkas masu un virsu rotājam ar āboliem kurus viegli iespiežam mīklā. Es izvēlējos kūku rotāt ar mazām ābolu šķēlītēm.
Cepam 180 grādos, aptuveni 35-40 minūtes. Kūkas gatavību, kā ierasts, pārbaudām ar kociņu- ja tas ir tīrs-kūka gatava. To pasniedzam ar pūdercukuru un vaniļas mērci vai saldējumu. Īpaši garšīga šī kūka kļūst pēc vairākām stundām.
Lai garšo!