Virtuļi

VirtuļiVirtuļi- izvirtuļi 🙂 Reizēm gastronomiskas izvirtības vajag, vai ne? Tādā brīdī virtuļi nāk īsti laikā- mīksti, sulīgi, bezgala gardi. Ar pūdercukuru, tā lai pirkstu gali un deguns paliek balts. Vai labāk ar šokolādes glazūru, kas pati izkūst uz mēles?Sastāvdaļas aptuveni 14-16 vidēja izmēra virtuļiem

1.100 grami cukura

2.120ml piena

3.1 ola

4.60grami sviesta

5.šķipsniņa sāls

6.1 tējkarote (ar kaudzīti) cepamais pulveris

7.350 grami miltu

8.eļļa cepšanai- man bija nepieciešama 1/3 pudeles

DSC_7067Sajaucam miltus, sāli un cepamo pulveri.DSC_7068Sajaucam olas, kausētu sviestu, cukuru un pienu.DSC_7070Visas sastāvdaļas sajaucam kopā līdz izveidojas mīkla. to var darīt gan ar karoti (būs grūti), gan ar rokām. No sākuma mīkla šķiet lipīga un pārāk šķidra- kā bieza kēksa mīkla. Bet pamaisāt vai drīzāk pamīcāt to 2-3 minūtes, un ļaujat nedaudz atpūsties (5-10 minūtes). Mīklai jākļūst valgai, nedaudz staipīgai, pavisam nedaudz lipīgai. Ja mīkla vēl aizvien ir ļoti lipīga, pievienojat nedaudz miltus- aptuveni ēdamkaroti. Ar miltu daudzumu esiet uzmanīgi- pārāk daudz un virtuļi būs cieti. Pienācis laiks izrullēt mīklu 0,5-0,7mm biezumā. Izspiežam virtulīšus- es izvēlējos aptuveni 6cm diametru. Liekam karsēties eļļu.virtulisNo sākuma pārbaudu vai tā ir pietiekami karsta- iemetu nelielu gabaliņu mīklas. Ja tas ātri uzpeld augšā un ap to ir mazi eļļas burbulīši- viss kārtībā. Drošības pēc sāku katliņā laist virtuļus pa vienam, izmantojot putu karoti.VirtuļiUn re kāds skaists rezultāts! Kad virtulīša mala ir zeltaina, tos apgriež uz otru pusi. Un vēlāk novietojam uz papīra dvielīša, kas uzsūks lieko eļļu. VirtuļiEs savus virtuļus greznoju ar kausētu šokolādi. Bet varbūt varat tos pasniegt ar savu iecienīto ievārījumu?VirtuļiLai labi garšo!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s