Šie cepumi ir gaisīgi, kraukšķīgi, bet tiem ir mīksts šokolādes viducītis. Tieši šīs mīkstās daļas dēļ tie atgādina manus iecienītos braunijus, kurus cepu tik bieži, ka nedaudz apnicis. Tad nu šī ir jauna variācija par tēmu- šokolādes nekad nav par daudz.
Sastāvdaļas (aptuveni 20 cepumi 6 cm diametrā):
1.225 grami šokolādes (kakao saturs vidēji 45-65%, varat lietot arī šokolādi ar 70% kakao)
2.30 grami sviests
3. 2 olas
4.160 grami cukura
5.60 grami miltu
6. 1/4 tējkarotes cepamā pulvera
7.šķipsniņa sāls
8. vēl 50 grami šokolādes
Laicīgi ieslēdzam krāsni uz 175 grādiem. Ūdens peldē kausējam sviestu un šokolādi. Lēni maisam.
Citā bļodā sajaucam olas ar cukuru, maisam līdz maisījums kļuvis gaišāks. Pievieno šokolādes masu, maisam, maisam.
Tad atkal citā bļodā sajaucam miltus, cepamo pulveri, sāli un saraksta beigās minēto šokolādi sasmalcinām ar asu virtuves nazi. Sajaucam miltu maisījumu, lai tajā vienmērīgi izdalās cepamais pulveris un šokolāde un tad pievienojam šķidrās sastāvdaļas.
Izveidojas stingra, nedaudz plūstoša masa. Uz paplātes cepumi jāliek ar nelielu ēdamkaroti, veidojot piciņas vai mazus uzkalniņus, cepumus nedrīkst līdzināt, jo tad tie ļoti izplūdīs un nesaglabās mīksto viducīti. Uz manas paplātes drošības pēc vienā reizē liku tikai 6 cepumus, jo, kā jau teicu ,tie izplūdīs- no ēdamkarotes lielas mīklas piciņas iznāks 6-8 cm diametra cepumi.
Un jo vairāk mīklas, jo lielāki cepumiņi sanāks.
Lai izdodas!
Cik grādos un cik ilgi cept? Izskatās ļoti garšīgi
Pēc cepšanas cepumi vismaz piecas minūtes jaatdzesē uz paplātes, tad tie kļūst kraukšķīgi un stingri.
Brauniji cepami 10 minūtes.