Šādas pildītas maizītes es pirmoreiz nobaudīju Bavārijā, mīkstas, siltas un gaisīgas. Piemērotas kā uzkodas pie rīta kafijas vai pēcpusdienas tējas tases. Tādas tiek gatavotas gan Vācijas dienvidos, Austrijā, Slovākijā un Slovēnijā. Maizītēm ir dažādas variācijas, tās tiek pildītas gan ar ievārījumu, magonēm, gan olu krēmu, pasniegtas ar vaniļas mērci vai pūdercukuru.
Sastāvdaļas 12 maizītēm:
1. 350 grami milti
2. 4 ēdamkarotes cukura (labāk brūnā)
3. viena tējkarote vaniļas cukura
4. šķipsniņa sāls
5.170 ml piena
6. 50 grami sviesta
7. 20 grami svaiga rauga vai 7 grami sausā rauga
8. 1 ola +1 ola maizīšu apsmērēšanai
9. ievārījums pēc izvēles (es lietoju triju veidu ievārījumus)
Bļodā ieberam miltus, cukuru, sāli, visu samaisam. Izveidojam bedrīti, kurā liekam raugu.
Katliņā lejam pienu, tajā kausējam sviestu. Nedaudz atdzesē un lej klāt miltu maisījumam.
Pielejam jau iepriekš sakultu olu. Visu samīca.
Mīklai ļauj stundu rūgt. Tad to izrullē un sagriež 12 vienādos gabaliņos.
Katrā gabaliņā liek aptuveni divas tējkarotes ievārījuma. Es izvēlējos aveņu, zemeņu un aprikožu ievārījumu.
Mīklas stūrīšus paceļ uz augšu, izveidojot tādu kā sainīti. Tad to apgriež otrādi.
Visus sainīšus liek cepamajā traukā, ļauj tiem rūgt vienu stundu. Tos var apsmērēt ar sakultu olu, tad tie būs zeltaini brūni.
Cepam 180 grādos, aptuveni 25-30 minūtes līdz maizītes ir gaiši brūnas.
Lai labi garšo!