Pildītas ievārījuma maizītes

Pildītas maizītesŠādas pildītas maizītes es pirmoreiz nobaudīju Bavārijā, mīkstas, siltas un gaisīgas. Piemērotas kā uzkodas pie rīta kafijas vai pēcpusdienas tējas tases. Tādas tiek gatavotas gan Vācijas dienvidos, Austrijā, Slovākijā un Slovēnijā. Maizītēm ir dažādas variācijas, tās tiek pildītas gan ar ievārījumu, magonēm, gan olu krēmu, pasniegtas ar vaniļas mērci vai pūdercukuru.

Sastāvdaļas 12 maizītēm:

1. 350 grami milti

2. 4 ēdamkarotes cukura (labāk brūnā)

3. viena tējkarote vaniļas cukura

4. šķipsniņa sāls

5.170 ml piena

6. 50 grami sviesta

7. 20 grami svaiga rauga vai 7 grami sausā rauga

8. 1 ola +1 ola maizīšu apsmērēšanai

9. ievārījums pēc izvēles (es lietoju triju veidu ievārījumus)

DSC_7772

Bļodā ieberam miltus, cukuru, sāli, visu samaisam. Izveidojam bedrīti, kurā liekam raugu.

DSC_7771

Katliņā lejam pienu, tajā kausējam sviestu. Nedaudz atdzesē un lej klāt miltu maisījumam.

DSC_7773

Pielejam jau iepriekš sakultu olu. Visu samīca.

DSC_7774

Mīklai ļauj stundu rūgt. Tad to izrullē un sagriež 12 vienādos gabaliņos.

DSC_7778

Katrā gabaliņā liek aptuveni divas tējkarotes ievārījuma. Es izvēlējos aveņu, zemeņu un aprikožu ievārījumu.

DSC_7777

Mīklas stūrīšus paceļ uz augšu, izveidojot tādu kā sainīti. Tad to apgriež otrādi.

DSC_7780

Visus sainīšus liek cepamajā traukā, ļauj tiem rūgt vienu stundu. Tos var apsmērēt ar sakultu olu, tad tie būs zeltaini brūni.

DSC_7786

Cepam 180 grādos, aptuveni 25-30 minūtes līdz maizītes ir gaiši brūnas.

DSC_7784

Lai labi garšo!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s